Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zu
zu
0 16.02.2021 12:08:23

POZOR: je na vidiku VELIK USPEH za SLOVENIJO? Poglejte te izjemne napovedi na SVETOVNEM PRVENSTVU!

Profimedia
V izločilne boje paralelnega veleslaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo so se uvrstili tudi štirje Slovenci.

 Meta Hrovat in Tina Robnik z drugim in tretjim časom kvalifikacij ter Žan Kranjec in Štefan Hadalin s četrtim in 16. Kranjca v osmini finala čaka Američan River Adamus, Hrovatovo domačinka Marta Bassino. Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo bodo danes premierno izpeljali posamični paralelni veleslalom v moški in ženski konkurenci.

Moške kvalifikacije je dobil Švicar Loic Meillard, drugi je bil Nemec Alexander Schmid (+0,22), tretji pa Avstrijec Fabio Gstrein (+0,23). Kranjec je na četrtem mestu zaostal 24 stotink sekunde. Zaostanek Hadalina je na 16. mestu znašal 1,02 sekunde. Kranjec, ki je po težavah s hrbtom bil danes dopoldne prvič na startu v letu 2021, se bo za preboj v četrtfinale pomeril z Američanom Riverjem Adamusom, Hadalina pa v osmini finala čaka Avstrijec Schmid.

"Načeloma nimam težav s tem, da grem po dolgem času na start, to sem že večkrat dokazal, tudi v Söldnu, da sem dobro deloval po dolgi pavzi. Mogoče sem tekmo doživel kot prvo tekmo v sezoni. Lepo je bilo biti na startu in vesel sem, da sem se uvrstil v finalne boje. Za popoldne se bo treba dobro pripraviti," je dejal Kranjec. Hadalin pa je moštvenega kolega dopolnil: "Bili so precej zahtevni pogoji, moram reči, da je bila proga bolj zahtevna, kakor smo ocenili z ekipo na ogledu in po informacijah. Nekje bi moral bolj taktično odpeljati. V ravnini sem naredil nekaj napak, že zgodaj po startu, kar je razumljivo glede na pomanjkanje treninga v zadnjem tednu zaradi poškodbe."

Ženske kvalifikacije je dobila Švicarka Wendy Holdener. Zaostanek Hrovatove na drugem mestu je znašal devet stotink sekunde, zaostanek Robnikove pa 26 stotink sekunde. Na startu kvalifikacij, ki so jih izpeljali na novi progi Lino Lacedelli, sta bili tudi Andreja Slokar (+1,19) in Neja Dvornik (+1,32) na 24. in 29. mestu. V moški konkurenci pa je nastopil še Aljaž Dvornik (+1,77), ki je vpisal 28. mesto. Hrovatova se bo v paralelnem dvoboju v osmini finala pomerila z Italijanko Bassinovo, tekmica Robnikove pa bo novozelandska predstavnica Piera Hudson. Robnikova je dejala: "Nisem imela kakšnega drugačnega občutka kot pa na prejšnjih tekmah, vzamem tekmo kot tekmo. Sem vesela, da mi je na prvi tekmi uspela dobra vožnja, da bom lahko naprej še bolj sproščena."

"Včeraj smo se pogovarjali in pričakovali, da bo podlaga mehkejša. Izkazalo se je, da so ponoči preparirali teren z vodo. Vedela sem, da mi to ustreza, zaupam tudi mojemu serviserju Robiju, saj vem, da bom imela smuči za led perfektno pripravljene. Vse, kar je bilo treba narediti, je bilo iti sproščeno. Sicer sem presenečena, saj je boljša pozicija, kot sem mislila. Zdaj smo šele na začetku dneva," pa je dejala Hrovatova, za katero sta že nastopa v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Začetek izločilnih bojev najboljše šestnajsterice v obeh konkurencah bo ob 14. uri.

Članki iz rubrike