stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

zu
zu
0 16.02.2021 07:18:36

KAJ se dogaja?! KORONAVIRUS tik pred svetovnim prvenstvom spet 'nagaja' SLOVENCEM!

Profimedia
Koronavirus je spet zarezal v slovensko reprezentanco.

Po tem, ko so morali zaradi okužb s koronavirusom oziroma tesnih stikov z okuženim tekme svetovnega pokala izpustiti trije bratje Prevc, koronavirus spet nagaja slovenski reprezentanci. A ne najboljšim skakalcem, temveč je okužb prišlo v ekipi za celinski pokal, a to kljub temu vpliva na sestavo ekipe za naslednjo postajo. 

Odločili so se namreč, da na naslednjo tekmo v Romunijo najboljši skakalci ne bodo potovali, temveč se bodo pripravljali na svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. V Rašnov bodo tako potovali Jelar, Bartol, Cene Prevc in Jernej Presečnik, ki je najbolje uvrščeni na mladinskem svetovnem prvenstvu.

"Ta konec tedna na tekmah svetovnega pokala ne bodo tekmovali Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc in Domen Prevc. Oni ostanejo doma na treningu, v Oberstdorf pa odpotujejo naslednjo sredo, skupaj s preostalima dvema članoma ekipe, ki bosta določena po drugi tekmi v Rašnovu ta konec tedna. V Romunijo ne potujemo s polno kvoto, saj se je v ekipi, ki je bila na tekmah celinskega pokala, pojavil virus. Zato ne bomo mešali tekmovalcev, ki so kandidati za svetovno prvenstvo s tistimi, ki bi potencialno lahko čez nekaj dni bili tudi okuženi," je povedal vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Gorazd Pogorelčnik.

Članki iz rubrike