Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.02.2021 18:00:31

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nov izjemen dosežek ANŽETA LANIŠKA!

Profimedia
Anže Lanišek znova skočil na stopničke.

Najboljši slovenski skakalec to zimo Anže Lanišek se je v poljskih Zakopanah še šestič v karieri prebil na zmagovalni oder svetovnega pokala in še četrtič zasedel drugo mesto. Že 11. zmago v karieri je dosegel vodilni po prvi seriji, Norvežan Halvor Egner Granerud (298,1 točke), za katerim je Lanišek zaostal za 2,9 točke.

Lanišek je bil po polovici tekme tretji, po izjemnem finalnem skoku pa je napredoval še za stopničko višje in za manj kot tri točke zaostal za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Na stopničkah je končal še en Norvežan. Robert Johansson (293,8 točke) je bil po polovici tekme šele 20., po dobrem finalnem nastopu pa je skočil na tretje mesto.

Zmagovalec sobotne tekme Japonec Rjoju Kobajaši, ki je dosegel rekordno 17. zmago v svetovnem pokalu in se na vrhu te razpredelnice v domovini izenačil z Noriakijem Kasaijem, je bil danes deveti.

Po prvi seriji je bil v dobrem položaju za uvrstitev na zmagovalni oder tudi Bor Pavlovčič (281,3), ki pa je v finalu nazadoval s petega na 13. mesto.

Edini preostali slovenski finalist druge tekme v Zakopanah - poljski organizatorji so vskočili namesto odpadlih tekem na prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger v Pekingu - Domen Prevc (273) je bil 16.


Brez točk svetovnega pokala so na drugi tekmi na tem poljskem prizorišču ostali Tilen Bartol na 34., Timi Zajc na 35. in Žiga Jelar na 39. mestu.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej zanesljivo vodi Granerud, ki ima 1542 točk. Drugi je Nemec Markus Eisenbichler s 1017. Najboljši Slovenec je Lanišek, ki ima na petem mestu 749 točk in je edini slovenski skakalec med najboljšo petnajsterico.

Za slovenske skakalce A-reprezentance je bilo to zadnje prizorišče svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu. Kot je pred časom napovedal glavni trener Robert Hrgota, bodo tisti reprezentanti, ki jih bo izbral za nastop na SP, izpustili romunski Rasnov naslednji vikend in se raje na prvenstvo pripravljali doma.

Prva odločitev za kolajne nordijskega SP za skakalce bo 27. februarja.


Članki iz rubrike