Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sk
sk
0 13.02.2021 17:36:35

UH, KAKŠNA TEKMA! Slovenski ORLI na Poljskem LETELI VISOKO in na koncu pristali...

Profimedia
Današnja tekma za svetovni pokal na Poljskem, v Zakopanah, je minila v močnem sneženju, ki je oviral tekmovalce in najboljši so morali imeti tudi nekaj sreče.

To so bile igre številk in zelo majhnih razlik, slovenska skakalca Anže Lanišek in Bor Pavlovčič pa sta za las ostala brez stopničk na četrtem in petem mestu. Bor Pavlovčič je bil po prvi seriji drugi in je napadal svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, medtem, ko je bil Lanišek na sedmem mestu z dobrim izhodiščem za drugo serijo. 

Toda potem je svoje naredilo močno sneženje, ki je kar nekaj skakalcev potisnilo precej nazaj, tudi najboljšega po prvi seriji, v tej sezoni skoraj nepremagljivega Norvežana Graneruda, ki je na koncu zaostal tudi za najboljšima Slovencema. Razmere pa je sebi v prid izkoristil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je tako dosegel prvo zmago v tej sezoni. Drugi je bil potem Poljak Andrzej Stekala, kar je njegov najboljši rezultat v karieri, tretji pa Norvežan Marius Lindvik, ki je bil najboljši v drugi seriji. Takoj za omenjeno trojica sta bila Lanišek in Pavlovčič, Lanošek je na primer za Kobajašijem zaostal vsega dve točki. Na vrhu so bile izjemno majhne razlike. Domen Prevc je na koncu osvojil 17. mesto, Timi Zajc, ki je predvsem v prvi seriji končno pokazal pravo skakanje, pa je bil mesto za Domnom. 

Članki iz rubrike