Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.02.2021 16:55:46

Eckhoffova zmagovalka ženskega sprinta, Slovenke brez zasledovalne tekme

Reuters
Norvežanka Tiril Eckhoff je zmagovalka 7,5 kilometra dolge sprinterske preizkušnje na biatlonskem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Z brezhibnim streljanjem je s časom 21:18,7 na drugem mestu ugnala Francozinjo Anais Chevalier-Bouchet (+ 12,0/1), tretja pa je bila Belorusinja Hana Sola (+ 14,4/0). Slovenke so ostale brez zasledovalne tekme.

Tridesetletna Eckhoffova je drugič postala svetovna prvakinja, prvič ji je to v posamični konkurenci uspelo na domačem SP v Oslu leta 2016. Skupaj pa je z norveškimi štafetami osvojila že osmo zlato kolajno na SP. Z brezhibnim streljanjem in hitrim tekom je prišla do 20. posamične zmage v svetovnem pokalu.

Najhitrejša v smučini je bila na koncu druga Chevalier-Bouchetova, ki pa je zgrešila strel stoje in ostala brez zmage. Tretja je bila presenetljivo Belorusinja Sola, ki doslej na posamičnih tekmah najvišje ravni še ni stala na stopničkah. Branilka naslova, Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland (+ 43,5/2), je bila šesta.


Od Slovenk, ki so grešile preveč, je bila na 76. mestu najvišje uvrščena Polona Klemenčič (+ 3:34,9/3). S tem je za 46 sekund zgrešila čas, ki je še zadoščal za nastop na zasledovalni tekmi, na kateri ima pravico nastopa najboljših 60 tekmovalk.

Lea Einfalt (+ 4:25,5/4) je bila 87., Lena Repinc (+ 4:37,5/5) pa ob debiju na svetovnih prvenstvih 89. Nastopilo je 99 tekmovalk.

V nedeljo bosta na Pokljuki obe zasledovalni tekmi. Moški se bodo na 12,5 kilometra dolgo preizkušnjo podali ob 13.15, ženske pa na 2,5 kilometra krajšo ob 15.30.

Značke: biatlon, sp, slovenija

Članki iz rubrike