reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
0 12.02.2021 18:02:51

Uf, kakšen SKOK! Se v Zakopanah spet obeta velik SLOVENSKI USPEH?!

Profimedia
Anže Lanišek je na drugem treningu preskočil vso konkurenco.

Skakalna karavana se je zopet ustavila v poljskih Zakopanah. Jutri in v nedeljo bosta na sporedu dve posamični tekmi, ki bosta nadomestili odpovedano generalko na olimpijski skakalnici v Pekingu. Danes pa so skakalci na napravi Wielka Krokiew opravili dva skoka za trening in kvalifikacijsko serijo.

Naša šesterica se je v celoti uspešno kvalificirala na jutrišnjo tekmo, a v kvalifikacijski seriji ni ravno navdušila. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na 12. mestu, precej bolj vzpodbuden je bil drugi trening, na katerem je Domžalčan z daljavo dneva ugnal vso konkurenco in znova dvignil apetite pred dvema posamičnima tekmama. Najbolj vroč slovenski skakalec preteklega vikenda Bor Pavlovčič je tokrat v nekoliko težjih razmerah končal na 30. mestu, najskromnejši pa je bil znova Timi Zajc z 41. rezultatom. Danes bodo skakali še Tilen Bartol (14.), Domen Prevc (15.) in Žiga Jelar (24. mesto).

Dvojna zmaga v kvalifikacijah je šla na Norveško, pred najboljšim skakalcem zime Halvorjem Egnerjem Granerudom je slavil Robert Johansson, na tretjem mestu se je norveškemu dvojcu pridružil Stefan Kraft, še precej bolj presenetljivo pa se je na četrtem mestu znašel švicarski veteran Simon Ammann.

Značke: skoki, zakopane, lanisek

Članki iz rubrike