Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.01.2021 15:53:30

RAZUMELA je SPOROČILO! ŠTUHČEVA je seštela 2 + 2 in sprejela PRESENETLJIVO ODLOČITEV, da ...

Včasih je treba poslušati, kaj govorijo okoli tebe. Včasih je treba premagati in v kali zatreti veliko željo, biti potrpežljiv, da bo pojutrišnjem boljše.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec ne bo nastopila na naslednjih tekmah svetovnega pokala v hitrih disciplinah v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, je sporočila na svoji spletni strani. Mariborčanka se bo po slabših dosežkih in bolečinah v gležnju v švicarski Crans Montani v nadaljevanju sezone posvetila nastopu na svetovnem prvenstvu v Cortini.

Letošnji obisk Crans Montane Štuhčevi ne bo ostal v najlepšem spominu, saj jo je poleg slabših rezultatov pestila tudi bolečina v desnem gležnju. Štajerka je stisnila zobe, a je bila bolečina prehuda, zato se se v ekipi v želji po popolni sanaciji poškodbe pred SP odločili, da ne bo nastopila na tekmah v Garmisch-Partenkirchnu.

"Za mano je slab teden, ki ga želim čim prej odmisliti. Prepričevala sem se, da bo gleženj okej, da bi lahko normalno tekmovala. Žal ni bilo tako. Kljub vztrajanju si nekje v podzavesti nisem dovolj zaupala, kar se je kazalo tudi v smučanju, ki je bilo slabo. Razmišljam samo še naprej," je misli po tekmah v Švici strnila Štuhčeva.

V ponedeljek je v Baslu opravila pregled desnega gležnja pri zdravniku Niklausu Friederichu. Diagnoza je pokazala, da nima nobenih strukturnih poškodb, gre za udarnino in nateg vezi desnega gležnja, kar terja nekaj mirovanja brez obuvanja smučarskega čevlja in dodatnega obremenjevanja noge z zavoji, je zapisano na spletni strani slovenske smučarke.

Ta teden bo preživela predvsem v družbi fizioterapevtke in kineziologinje Tine Kobale, ki skrbi tudi za kondicijsko pripravo. Vrnitev na snežne površine je predvidena prihodnji teden, ko se bo z ekipo predvidoma podala na zadnji sklop treningov pred SP.

"To je trenutno najbolj smotrna in dolgoročno vzdržna odločitev. Gleženj je Ilko v Crans Montani jasno oviral, na silo tekmovati v Garmischu je nesmiselno, ker nas ne pripelje nikamor, tvegamo pa lahko veliko. Moramo gledati širšo sliko, pred vrati je svetovno prvenstvo, kjer želimo, da Ilka napada, kot to najbolje zna," je ob tem dejal trener Štuhčeve, Švicar Stefan Abplanalp.

V Garmisch-Partenkirchnu bosta v soboto in nedeljo na sporedu smuk oziroma superveleslalom, SP v Cortini pa se bo začelo 8. februarja.

Članki iz rubrike