Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 19.01.2021 19:54:45

Nordijsko SP v Oberstdorfu brez gledalcev

Profimedia
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v nemškem Oberstdorfu bo potekalo brez gledalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prireditelji so sicer želeli ogled tekem omogočiti vsaj manjšemu številu gledalcev, a so se zaradi zaostrenih koronskih razmer danes odločili, da bodo tribune ostale prazne.

Kot poroča dpa, so nemški prireditelji SP, ki bo potekalo med 23. februarjem in 7. marcem, zdaj dokončno opustili zamisel, da bi v izteku skakalnic in tekaški areni vstop dovolili manjšemu številu obiskovalcev. Številke so se gibale med 2000 na tekaških in 2500 na skakalnih tekmah.

"Seveda bi si želeli, da bi bila odločitev lahko drugačna, nismo želeli namesto zimske pravljice dobiti mesta duhov," je ob tem dejal predsednik nemške smučarske zveze Franz Steinle. A že novoletna skakalna turneja je pokazala, v katero smer bodo morali iti prireditelji, saj je tudi takrat tekma v Oberstdorfu potekala pred praznimi tribunami.

Prireditelji so napovedali, da bodo vrnili kupnino tistim navijačem, ki so si v upanju na pozitivno odločitev že priskrbeli vstopnice.



V tem bavarskem zimskošportnem središču so do zadnjega upali, da bodo lahko vsaj z nekaj tisoč gledalci delno ustvarili videz velikega tekmovanja. SP brez gledalcev bo zanje še posebej trpko, ker so si dolgo prizadevali, da bi dobili takšno tekmovanje, nazadnje so ga do letos gostili leta 2005, dodaja dpa.

Kot rešitev v sili, da tribune ne bodo videti kot mesto duhov, bodo v Oberstdorfu zdaj do SP pripravili scenarij, po katerem bodo tja postavili kartonaste lutke v naravni velikosti s fotografijami obrazov navijačev. Nekaj podobnega so naredili na novoletni turneji, takrat so na tribune namestili tudi podobe nekaterih znanih nemških športnikov.

Če bi bile okoliščine normalne, pa bi bilo v izteku skakalnic lahko 20.000 navijačev v živo.

Značke: smučanje, sp

Članki iz rubrike