Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.01.2021 12:15:37

Norveško vodstvo v Flachauu, Hadalin 16.

Profimedia
Norvežan Sebastian Foss-Solevaag (53,50) vodi po prvi vožnji drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Flachauu. Drugo, tretje in četrto mesto zasedajo domačini Avstrijci, Fabio Gstrein (+0,27), Manuel Feller (+0,29) in Marco Schwarz (+0,34). V finalu bo tudi Slovenec Štefan Hadalin, ki je za vodilnim zaostal 1,13 sekunde za 16. čas.

Razlike so zelo majhne. Švicar Loic Meillard (+0,35) denimo na petem mestu zaostaja zgolj stotinko sekunde za Schwarzem. V eni sekundi za vodilnim se je zvrstilo 11 tekmovalcev.

Hadalin si 16. izhodišče deli še z dvema tekmovalcema, ki sta prav tako zaostala 1,13 sekunde za vodilnim Norvežanom. To sta Italijan Stefano Gross in Švicar Ramon Zenhäusern.


Na dosedanjih petih moških slalomih v tej sezoni je bilo pet različnih zmagovalcev. Zenhäusern je zmagal v Alta Badii, Norvežan Henrik Kristoffersen je dobil Madonno di Campiglio, v Zagrebu je slavil Nemec Linus Strasser, v Adelbodnu Schwarz, Feller pa je dobil prvega od dveh slalomov v Flachauu.

Tako kot v soboto je bil na startu tudi Aljaž Dvornik. Njegov nastop z visoko startno številko 54 se je končal že takoj po startu z odstopom. Tudi v soboto se je ponesrečil njegov poskus, da bi se prvič v karieri uvrstil v finale na tekmah svetovnega pokala.

Druga vožnja se bo začela ob 13.45.

Članki iz rubrike