Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

soda bikarbona Svet24.si

Soda bikarbona: za zdravje in čiščenje doma

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

norma Odkrito.si

Širjenje svobode ali sovraštva?

štajerski-brendi Odkrito.si

Zaradi te objave so vsi mislili, da je naš ...

STA
STA
1 11.01.2021 18:11:08

Švicarske oblasti odpovedale tekme v Wengnu

Reuters
V Wengnu se je uresničil najbolj črn scenarij za alpsko smučanje.

Švicarske oblasti so danes zaradi pandemije covida-19 uradno odpovedale tridnevno prireditev za svetovni pokal, petkov in sobotni smuk ter nedeljski slalom. Novico so potrdili tudi na švicarski zvezi.

Že konec tedna so se pojavile prve informacije o odpovedi tekme, saj se je zdravstvena slika v Wengnu in okolici v povezavi s pandemijo v zadnjih dneh še poslabšala. Dodatne skrbi je povzročalo dejstvo, da so praznike na tem območju praznovali tudi gostje iz Velike Britanije, zato je obstajal strah o prenosu novega tipa koronavirusa, ki je hitreje prenosljiv.

Novica čudi predvsem zato, ker so še v nedeljo na švicarski zvezi potrdili izvedbo že 91. dirke v Wengnu, a brez občinstva. Tekmovanja so še v nedeljo potrdile tudi pristojne zdravstvene ustanove v kantonu Bern in predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Danes so sledili novi sestanki in pogovori, po katerih je bila prireditev odpovedana.

Krovna smučarska zveza Fis pa je že našla rešitev za smuk in slalom, ki sta v Švici odpadla. Oba bodo prestavili na še eno klasično prizorišče, avstrijski Kitzbühel, ki bo tako imel poleg svoje tradicionalne tekme za pokal Hahnenkamm še dodatno smukaško preizkušnjo, v tednu prej pa še dodaten slalom.

Nov spored v Kitzbühlu predvideva dvojni slalomski spored 16. in 17. januarja (v soboto prestavljena tekma iz Wengna, v nedeljo "prava" kitzbühelska), od torka do četrtka bodo na sporedu smukaški treningi, v petek, 22. januarja, prestavljeni smuk iz Wengna s startom ob 11.30, v soboto, 23. januarja, klasični smuk za pokal Hahnenkamm (prav tako ob 11.30), v nedeljo, 24. januarja, pa še superveleslalom.

Članki iz rubrike