1_jan plestenjak Dobra karma

'Neprestano sem bolan, vsak dan imam druge ...

snuderl Ponosna je na mandalo velikanko (1) Svet24.si

Pozdravile so jo mandale

UV-jansa sarec-pl6 Reporter.si

Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo ...

plaz, log pod mangartom, Svet24.si

FOTO: Plazovi "kakršnih ne pomnijo" zasuli dve ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Kaj sta Krek in Zorčič skuhala proti opoziciji

jure1 Njena.si

Igralec na preizkušnji izgubil mnogo kilogramov ...

larry-king Odkrito.si

Odšel je Kralj intervjujev - Larry King

sta
sta
0 10.01.2021 16:30:05

Potrjena dva smuka in slalom v Wengnu

Reuters
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je potrdila izvedbo tekem za svetovni pokal v švicarskem Wengnu. Sloviti pokal Lauberhorn bo letos gostil dva smuka in slalom. Tekme so bile sprva pod vprašajem zaradi pandemije novega koronavirusa, danes pa je izvedbo omogočila lokalna oblast v kantonu Bern, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Še v soboto je tekmovalni direktor Fise Markus Waldner potrdil, da je v Wengnu zelo slaba epidemiološka slika, obenem pa so tam poročali tudi o primerih bolj agresivnega britanskega seva novega koronavirusa, ki so ga med božičnimi in novoletnimi prazniki pripisali obisku britanskih turistov, dodaja Apa.

Predsednik Švicarske smučarske zveze Urs Lehmann je potrdil, da so testirali vse hotelsko osebje, ki je ključno za organizacijo tekem pokala Lauberhorn. Med njimi so bili tudi pozitivni primeri, a jih ni bilo toliko, da bi lahko govorili o zdravstveni krizi, je še za ORF dodal Lehmann.

Waldner je med drugim predlagal tudi drugačno organizacijo bivanja za športnike, kot je bila načrtovana. Namesto v Wengnu naj bi med drugim tekmovalci spali v bližnjih Interlaknu in Grindelwaldu, vendar o tem odločitve organizator še ni sporočil.

Oba smuka bosta v Wengnu na vrsti v petek in soboto, slalom pa v nedeljo. Smukaški treningi se bodo začeli v torek.

Članki iz rubrike