Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.01.2021 10:20:06

Kaj se dogaja z NAJBOLJŠIM SLOVENCEM? Kranjec v kliničnem centru opravil preiskave, ki so pokazale ...

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec, ki si je na treningu pred tekmami svetovnega pokala v Adelbodnu poškodoval hrbet, je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana opravil preiskave, ki so pokazale poškodbo mišic, je danes sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije.

V nadaljevanju sezone bo 28-letnik iz Bukovice pri Vodicah vse moči usmeril proti svetovnemu prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, kjer bo naslednja tekma v njegovi paradni disciplini, veleslalomu.

Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja. Kranjec je bil doslej najvišje na svetovnih prvenstvih peti v veleslalomu pred dvema letoma v Areju.


Veleslaloma v Adelbodnu, kjer je lani zmagal, je tik pred petkovo tekmo izpustil in se nemudoma odpravil domov zaradi težav z bolečinami v hrbtu.

Kranjec je po dveh ničlah s petega mesta, ki ga je zasedal pred Adelbodnom, v veleslalomskem seštevku zdrsnil na deveto. Za vodilnim Francozom Alexisom Pinturaultom ga loči že vrzel 283 točk. V skupnem seštevku je kot najboljši Slovenec 22. Za zdaj se še ne ve, kdaj se bo Kranjec vrnil v karavano, po optimističnih načrtih naj bi bil pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec.

V sezoni 2020/21 je enkrat že stal na stopničkah, in sicer 5. decembra z drugim mestom na prvem od dveh veleslalomov, ki sta bila v Santa Caterini.

Članki iz rubrike