Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
07.01.2021 06:59:11
Deli članek:

Žan KRANJEC je prvič spregovoril o očetovi smrti: njegove besede boste brali s cmokom v grlu!

Profimedia

Najboljši slovenski alpski smučar zadnjih let Žan Kranjec je spregovoril o boleči izgubi.

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec se je v zadnjih letih z odličnimi nastopi na veleslalomu zapisal kot eden od najboljših v tej disciplini. Tudi pred letošnjo sezono visokih ciljev ni skrival. Nato pa je sledila tragedija. Nesreča, v kateri je izgubil očeta in svet, kot ga je poznal, ni bil več enak ...

Ta konec tedna Kranjca čaka preizkušnja pred slovitim Adelbodnom, v intervjuju za Sportal pa je prvič spregovoril o očetovi smrti. in o tem, kako čustveni so bili zanj letošnji prazniki: "Božič sem preživel doma. Z družino. Takrat sem se umiril in se seveda spomnil kakšnih preteklih družinskih dogodkov z očetom. Na trenutke mi je bilo težko. Sicer pa gre življenje naprej. Predvsem takrat, ko sem smučarsko aktiven, mi je precej lažje." Prav smučanje je po njegovih besedah tisto, ki mu v teh najbolj bolečih časih najbolj pomaga, ki pomaga celiti rane.

Spregovoril je tudi o čeladi, ki jo je prvič po vrnitvi v svetovni pokal nosil v spomin pokojnemu očetu. Nastopil je z nalepko 'Oče, zate': "O čeladi in nalepki na njej sem razmišljal v tednu pred tekmo. Še dan pred nastopom. Vedel sem tudi, da bom vsem na očeh. Toda tik pred tekmo mi je uspelo misli osredotočiti na izvedbo. Nisem razmišljal o tem, kaj se je zgodilo, še manj o tem, kako na vse skupaj zdaj gledajo drugi. Sem pa sam sebi dejal, da moram vso tekmo tudi zaradi očeta izpeljati na najvišji mogoči ravni. Zanj. Da mu pokažem."