komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
1 23.12.2020 13:00:40

Žan KRANJEC sprejel težko, a zelo logično odločitev: po odstopu na slalomu bo ...

Reuters
Trenutno najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec se bo na januarske tekme svetovnega pokala pripravljal v Italiji. Izpustil bo slalom na Sljemenu nad Zagrebom in se povsem osredotočil na nastop v Adelbodnu, kjer je letos januarja kot prvi Slovenec osvojil najprestižnejšo veleslalomsko klasiko.

Vodičan bo koledarsko leto 2020 sklenil kot peti najboljši veleslalomist v seštevku svetovnega pokala. Alta Badia v Italiji je gostila četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. Peti in šesti alpske smučarje čakata 8. in 9. januarja v Bernskem višavju, kjer je Kranjec januarja prvič oblekel rdečo majico vodilnega smučarja v posebnem veleslalomskem seštevku. Sklepni del pretekle sezone se nato ni iztekel po načrtih slovenskega asa, saj je po odpadlih veleslalomih v Kranjski Gori in v Cortini d'Ampezzo zaradi pandemije novega koronavirusa sezono končal kot četrti veleslalomist sveta.

Novo sezono je nato odprl s sedmim mestom v Söldnu, prvega od dveh veleslalomov v Santa Caterini je končal na stopničkah na drugem mestu, drugega pa na 19. mestu. V času med Santa Caterino in Alta Badio pa ga je med pripravami v Avstriji doletela novica iz domovine o smrti očeta. V Alta Badii je nastopil na svoji stoti tekmi v svetovnem pokalu, ki jo je posvetil pokojnemu očetu, in tekmo končal v najboljši deseterici na devetem mestu. Od uvodnih dveh slalomov ni veliko pričakoval.



"Na žalost sem znova odstopil. Uvrstil sem se v drugo vožnjo, kar je pozitivno. Številka ena v drugem teku je bila neka prednost. Počutim se dokaj solidno, tako da mi je bilo zelo žal odstopa, a to je naš šport in gremo naprej z dvignjeno glavo," je po nastopu v Madonni di Campiglio dejal Kranjec, ki kot najboljši Slovenec v seštevku zime zaseda 11. mesto.

"Zdaj bomo nekaj dni doma, potem gremo na trening med božičnimi in novoletnimi prazniki za štiri dni. Januarja se bomo razdelili. Žan se bo skupaj z italijansko ekipo v Italiji pripravljal za Adelboden, Štefan pa bo naredil nekaj dni treningov in potem šel na tekmo v Zagrebu," je načrte razkril izkušeni slovenski trener Klemen Bergant.

Članki iz rubrike