benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 18.12.2020 21:33:44

Kilde konec tedna v Dolomitih začel z zmago, Kline 19.

Profimedia
Norvežan Aleksander Amodt Kilde (1:26,29) je zmagal na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val Gardeni.

Od slovenskega kvarteta je progo Saslong najhitreje premagal Boštjan Kline, ki je za Kildejem zaostal 1,46 sekunde za končno 19. mesto.

Na vrhu prve od dveh preizkušenj v Val Gardeni, v soboto bo na sporedu še klasični smuk, je bil še Švicar Mauro Caviezel, ki je za zmagovalcem zaostal zgolj 12 stotink sekunde. Caviezel je zmagal na uvodnem superveleslalomu v Val 'Iseru ter še naprej vodi v seštevku discipline.

Norvežan Kjetil Jansrud je za rojakom na tretjem mestu zaostal 21 stotink sekunde.

Za najboljši slovenski dosežek na drugem moškem superveleslalomu sezone je tokrat poskrbel Kline.

"V bistvu sem z vožnjo in rezultatom kar zadovoljen. V zgornjem delu sem zelo dobro odpeljal, tudi občutek je bil dober. Potem sem se v srednjem in spodnjem delu taktično napačno lotil, narobe ocenil in tako izgubil nekaj časa in tudi višjo uvrstitev. So še rezerve," je nastop ocenil Kline.

Martin Čater, ki je v Val d'Iseru z zmago, svojo prvo v svetovnem pokalu, spektakularno odprl smukaško sezono, je na superveleslalomu za las ujel najhitrejšo trideseterico. Tekmo je končal na 30. mestu, njegov zaostanek je znašal 1,92 sekunde.

Celjan več pričakuje na smuku, ko bo v soboto prvič na startu tekme svetovnega pokala oblečen v rdečo majico vodilnega smukača: "Rezultat ni ravno dober, zaostanek je kar velik. Poskusil sem se boriti, da bi odnesel hitrost po progi navzdol, a že na vrhu sem zgrešil linijo in potem ni bilo prave hitrosti. Želel sem si jo pridobiti, a sem bil pregrob. Smučka ni stekla in tako v cilju nisem bil zadovoljen."

Klemen Kosi je končal na 38. mestu (+2,25), Miha Hrobat je z zaostankom 2,48 slovenske nastope sklenil na 45. mestu.

Na sobotnem smuku bo nastopila slovenska trojica Čater, Kline, Kosi, medtem ko Hrobata naslednja tekma čaka konec meseca v Bormiu.

Pred enim letom so v Val Gardeni izpeljali le moški superveleslalom, smuk pa je odpadel zaradi slabih vremenskih razmer. Lani je tako za edino slovensko uvrstitev v najboljšo trideseterico poskrbel Kosi z 28. mestom.

Na zadnjem moškem smuku v Val Gardeni pred dvema letoma je zmagal Kilde, najboljši Slovenec pa je bil Čater na 25. mestu.

Po prvi tekmi na progi Saslong je lahko najbolj zadovoljen 28-letni Kilde. Aktualni lastnik velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala 2019/20 je osvojil svojo prvo zmago v novi sezoni, peto v svetovnem pokalu, tretjo superveleslalomsko, ostali dve sta smukaški.

Na vrhu skupne razvrstitve je prišlo do spremembe vodstva. Švicar Marco Odermatt (290 točk) je z devetim mestom in 29 novimi točkami prehitel Francoza Alexisa Pinturaulta (276), ki je tekmo izpustil.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je na devetem mestu veleslalomist Žan Kranjec (134), katerega nastop na nedeljskem veleslalomu na progi Gran Risa v sosednji Alta Badii zaradi smrti v družini ostaja vprašljiv.

Članki iz rubrike