benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

us
us
1 15.12.2020 21:50:39

POMETANJE POD PREPROGO? Vsem je ŽAL, nihče pa ni sprejel ODGOVORNOSTI!

Reuters
Zdaj je jasno, da bo slovenske smučarske skakalce odslej vodil nekdanji reprezentant in do zdaj pomočnik glavnega trenerja Robi Hrgota. Tako je odločil odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije.

Panožni odbor se je sestal, da bi obravnaval ukrepe po razdoru v reprezentanci pretekli konec tedna, zaradi katerega je bil po javni kritiki glavnega trenerja Gorazda Bertonclja iz reprezentance za SP izključen Zajc, sledil pa je tudi odhod Bertonclja. Ta je sam podal prošnjo, da se umakne iz reprezentance. Hrgota je bil edini kandidat za novega glavnega trenerja in bo reprezentanco vodil do konca sezone. Pomagal mu bo pomočnik Jani Grilc, odbor pa bo v prihodnje imenoval še enega pomočnika.
Kako bo z Zajcem v prihodnje, še ni povsem jasno. Prvi mož slovenskih skokov Ljubo Jasnič je povedal: "Mi smo tukaj zato, da omogočimo tekmovalcu, da tekmuje. Zato se tudi trenira. Mislim, da je prav, da Zajcu za tiste stvari, ki jih je naredil, za katere se je zdaj opravičil, disciplinska komisija pove, kakšno težo imajo ti dogodki." Ob tem je izrazil obžalovanje glede celotne epizode. "Žal mi je, da smo to doživeli v Planici, meki skokov in poletov. Žal mi je ljudi, ki imajo radi skoke. Žal mi je reprezentantov, žal mi je vseh delavcev, ki so ogromno napora vložili v to, da so, vsaj po mojem, organizirali najboljšo tekmo v življenju," je povedal.

Mnogim je žal, da se je škandal zgodil ravno v Planici, verjetno najbolj ljubiteljem skokov, toda kdo je prevzel odgovornost? Izrečeni so bili očitki na račun Bertonclja, ki je odšel, a zagotovo ni edini krivec za nastali položaj.

Bilo je slišati tudi precej očitkov na račun vodje stroke Jelka Grosa in posredno tudi na celotno vodstvo skokov. Toda od njih nihče ni javno prevzel odgovornosti. Če je vse res, kar se je pisalo in govorilo v zadnjih dneh, potem se je vse skupaj kuhalo že dolgo in so odgovorni morali vedeti, kaj se dogaja. Pa niso reagirali. Zato bi morali tudi oni prevzeti odgovornost, pa je, kot kaže, niso.

Članki iz rubrike