Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
32 14.12.2020 18:15:35

NOV PREOBRAT V AFERI ZAJC! Ne boste verjeli, KAJ SE JE ZGODILO ZDAJ! Po prespani noči je jasno, da ...

Jurij Kodrun
Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc se je danes prek domačega kluba SSK Ljubno opravičil za izjavo, zaradi katere je bil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici izključen iz reprezentance.

Svoje besede je ocenil za pretirane in izrečene v afektu, je razvidno iz pisma, ki ga je STA prejela od ljubenskega kluba. "Spoštovani klub, Smučarska zveza Slovenije, sponzorji, kolegi v reprezentanci, organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 in vsi, ki spremljate smučarske skoke! Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP," je zapisal 20-letni tekmovalec v pisni izjavi, ki jo je posredoval generalnemu sekretarju ljubenskega kluba Rajku Pintarju.

Pisno izjavo Zajca, ki je bil v soboto izključen iz reprezentance, so STA posredovali iz SSK Ljubno BTC, v katerem poudarjajo, da želijo tekmovalcu dati še eno priložnost. Povod za izključitev Zajca je bil zapis na Instagramu po petkovem delu posamične tekme na SP z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate na SP prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco.

Kot je v opravičilu pojasnil Zajc, je bila njegova "izjava oziroma zapis izrečena v afektu po velikem čustvenem razočaranju nad mojimi skoki kakor tudi izključitvi iz reprezentance." Dodal je, da mu je "po prespani noči jasno, da je bila izjava pretirana. Ob tem bi rad izrazil velik poklon organizatorjem in delavcem, ki ste kljub težkim zdravstvenim razmeram vrhunsko pripravili skakalnico, da je zagotavljala več kot odlične razmere za nastope," je zapisal. V zapisu pa se je še zahvalil predsedniku zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS Ljubu Jasniču, "ki je vseskozi ohranjal do mene zelo korekten odnos in s katerim nisem imel nobene konfliktne situacije".


"Vsekakor si želim nadaljevati sezono in upam, da jo bom lahko. Ob tem se zahvaljujem vsem svojim zvestim navijačem za podporo," je opravičilo sklenil Zajc. Iz ljubenskega kluba, ki je organizator vsakoletnega tekmovanja za svetovni pokal smučarskih skakalk, so še sporočili, da so ravnanje svojega skakalca na SP v poletih ocenili "za nesprejemljivo in v celoti v nasprotju z etičnimi in športnimi merili, ki jih zagovarja in zastopa klub, ki ima v svojih vrstah številne smučarske skakalce, udeležence največjih tekmovanj v svetovnem merilu ter dobitnike odličij".

"Hkrati pa smo v klubu mnenja, da je treba mlademu športniku omogočiti nadaljevanje športne poti, na kateri bo lahko dokazal, da so bila njegova ravnanja v Planici zgrešena, nepotrebna in škodljiva," so ob tem poudarili v SSK Ljubno BTC. Dodali so, da gre za zadnje opozorilo skakalcu, ki se bo ob naslednjem najmanjšem kršenju klubskih etičnih pravil moral posloviti od članstva, vodilni predstavniki kluba pa se bodo o tem sestali z Zajcem v torek.

Medtem o posledicah spora v reprezentanci po Zajčevi javni kritiki dela selektorja Bertonclja danes in jutri razpravljajo strokovna telesa za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Za danes je bila predvidena seja strokovnega sveta za skoke in nordijsko kombinacijo, v torek pa naj bi zasedal še panožni odbor. Ta naj bi odločal o sankcijah za Zajca kot tudi o nadaljnjem vodenju reprezentance, saj je Jasnič v soboto sporočil, da so možnosti, da bi Bertoncelj nadaljeval delo, majhne.

Članki iz rubrike