1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
42 14.12.2020 09:36:26

KAJ BO S TIMIJEM ZAJCEM? Tole je naslednji ukrep vodstva!

Jurij Kodrun
Timi Zajc je bil v soboto zjutraj izključen iz reprezentance za SP.

Zaradi svojega odziva na slab petkov nastop je bil v soboto zjutraj izključen iz reprezentance za SP, potem ko je kršil pravilnik in kodeks Smučarske zveze Slovenije (SZS) ter pogodbo, ki jo ima s krovno zvezo. Po dodatnih pogovorih z vodjo zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča je v soboto mehurček in bržčas tudi reprezentanco nasploh zapustil Bertoncelj. Odločitev je sprejel sam, ni pa o tem razpredal z mediji in s tem javnostjo. Umaknil se je domov, usoda njegovega nadaljnjega dela pa bo znana po torkovi seji zbora panoge.

Po Jasničevih besedah so možnosti za nadaljevanje selektorskega dela minimalne, pojavlja pa se vprašanje, kakšne rešitve lahko znotraj panoge potegnejo, kar se tiče preostanka sezone s še tremi izrazitimi vrhunci: turneja štirih skakalnic, nordijsko svetovno prvenstvo v Oberstdorfu ter zaključek sezone v Planici.


Na ponedeljkovem sestanku strokovnega sveta, ki ga bo vodil Jelko Gros, dokončnih odgovorov še ne bo, v torek zvečer po popoldanski seji pa bo spregovoril tudi Jasnič in podal nekakšen epilog planiškega dogajanja.

Zajc, ki je bil zelo kritičen do strokovnega dela reprezentance, bo bržčas prejel določeno kazen za izlito jezo z zapisom na Instagramu, ki je odmeval tako doma kot tam v tujini, kjer so smučarski skoki priljubljena športna panoga. Ostal je tudi brez nastopa v Engelbergu, saj je vodstvo panoge že imenovalo sedmerico tekmovalcev za naslednjo postajo svetovnega pokala. Tam bodo nastopili Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Rok Justin in Cene Prevc.

Članki iz rubrike