asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 12.12.2020 21:44:42

Fischnaller zmagovalec uvodne tekme, Slovenci povprečni

Reuters
Italijan Roland Fischnaller in Čehinja Ester Ledecka sta zmagovalca uvodnega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal deskarjev na snegu v Cortini d'Ampezzo. Slovenci se niso odrezali, kot so pričakovali, še najboljši je bil svetovni podprvak Tim Mastnak, ki je zasedel 14. mesto.

Cortina d'Ampezzo, 12. decembra - Žan Košir je bil 18., Rok Marguč je bil 26., Črt Ikovic 52. in Jernej Glavan 54. Sara Goltes je pri zasedla 41. mesto.

Mastnak se bo v osmini finala za 34 stotink sekunde počasnejši od Italijana Mirka Felicettija, ki je na koncu zabeležil četrto mesto. V malem finalu je izgubil proti Avstrijcu Benjaminu Karlu. Finale je bil povsem italijanski, 40-letni Fischnaller je bil v njem boljši od Aarona Marcha.

Tako Fischnaller, zmagovalec svetovnega pokala lani, kot Ledecka, prva zvezdnica tega športa, sta zabeležila 18. zmago v svetovnem pokalu.

Drugo in tretje mesto pri dekletih sta zasedli Nemki Selina Jörg in Ramona Hofmeister.

"Vstop v sezono, če ga primerjam z lanskim, je seveda precej boljši. Uvrstitev v finale na prizorišču, ki mi ne ustreza in kjer se še nikoli nisem prebil v finale, je torej lep obet pred nadaljevanjem v Carezzi , kjer se počutim precej boljše. Moje vožnje so dobre, stabilne, led je prebit," je bil predvsem z občutki zadovoljen Mastnak, ki bo zdaj z ekipo dva dni treniral v Kronplatzu, tam je teren podoben Carezzi, kjer bo 17. decembra naslednja tekma.

Manj zadovoljen je bil Košir: "Ni veliko manjkalo do finala, ampak bolj kot teh nekaj stotink me moti zaostanek za najboljšim oziroma najboljšimi. Vsako vožnjo izgubim sekundo, kar ni dobro. Občutki so mešani. Naslednja tekma bo povsem nova zgodba, saj je teren v Carezzi precej bolj zahteven. Kljub vsemu pa na podlagi današnje izkušnje vem, da sem v stiku s širšim vrhom in je vsaj finale realno dosegljiv."

.

Članki iz rubrike