Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 12.12.2020 17:05:15

Geiger ubranil prednost po prvem dnevu, Slovenci po pretresu povprečni

Jurij Kodrun
Nemec Karl Geiger (659,2 točke) vodi tudi po treh od skupno štirih serij tekme za naslov svetovnega prvaka v poletih v Planici. Slovenski letalci, ki so bili po polovici tekme daleč od vrha, za dodatno dramo pa je z odhodom iz ekipe poskrbel Timi Zajc, so malenkost napredovali. Pred finalom je Anže Lanišek (565,7) na 15. mestu.

Na vrhu se nadaljuje četveroboj za naslov prvaka. Geiger, ki mu je s poletom, dolgim 240,5 metra, uspela daljava dneva, je pred finalom še povečal prednost. Pred najbližjim zasledovalcem Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom (651,5 točke) ima pred zadnjim poletom 7,7 točke naskoka.

Tretje mesto je zadržal njegov rojak Markus Eisenbichler (643), ki mu zgolj s točko zaostanka za vrat na četrtem mestu diha Avstrijec Michael Hayböck.

Slovenski skakalci, na današnji tekmi po izključitvi Zajca nastopa le trojica, so ostali približno na mestih, ki so jih imeli po polovici tekme. Lanišek, ki je v poskusni seriji poletel do 231,5 metra, v tretji ni ponovil dosežka in je z 215,5 metra na 15. mestu.



Bor Pavlovčič (207 m/537,5) je 19., Domen Prevc (206,5/507,2) pa 23.

Skakalce čaka le še ena serija, ko bo znan novi svetovni prvak. V nedeljo pod Poncami sledi še ekipna tekma.

Letošnje SP letalcev bi moralo biti sicer na sporedu že marca, a ga je koronavirusna pandemija preložila na december. Tako je prvenstvo v Planici prvo veliko tekmovanje letošnje zime pred SP v biatlonu (Pokljuka), alpskem (Cortina d'Ampezzo) in nordijskem (Oberstdorf) smučanju.

Članki iz rubrike