sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

zu
zu
16 12.12.2020 11:10:10

Ne samo Timi Zajc, tudi trener BERTONCELJ je ni odnesel BREZ POSLEDIC! Tu je nova ODMEVNA ODLOČITEV!

alesfevzer.com
Sobotno dopoldne že dolgo ni bilo tako pestro.

V naši reprezentanci smučarskih skokov se obetajo velike spremembe!

Potem ko je bil iz slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v poletih v Planici na podlagi pravilnika in etičnega kodeksa izključen Timi Zajc, je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič sprejel tudi odločitev glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja, da se umakne iz planiškega mehurčka.

To je v izjavi za javnost pred hotelom Kompas v Kranjski Gori povedal Jasnič. Ta je danes na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazda Bertonclja iz reprezentance najprej izključil Timija Zajca. Razlog za izključitev Zajca so njegovi komentarji po petkovih prvih dveh serijah SP v poletih, so zjutraj sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Dvajsetletni tekmovalec je namreč v petek zahteval, da glavni trener prevzame odgovornost za slabše polete v Planici. Pri SZS pa so šli v zadnjih nekaj urah še korak dlje, saj po lastni odločitvi mehurček zapušča tudi Bertoncelj.

"Kar zadeva odločitve trenerja in nato vodje panoge, je vodstvo odločitev podprlo na osnovi pravilnika in etičnega kodeksa, ki ga imamo. Na željo glavnega trenerja pa smo naredili še korak naprej in sprejel semnjegovo odločitev, da se v naslednjih dveh dneh umakneiz Planice. Njegovo zastavico bo prevzel Robert Hrgota in tekmovanje vodilnaprej. Naslednji teden bosta zasedala tako strokovni svet kot odbor za skoke in nordijsko kombinacijo; tam se bomo odločili, kako naprej," je poudaril Jasnič.

Izrazil je obžalovanje, da se to dogaja ravno med domačim SP v poletih. "Nič kaj lepo ni. Moram reči, da mi je težko, ker se to dogaja v Planici, pred ljudmi, ki so to pripravili in ki imajo skoke radi, a včasih se je treba odločiti tako, kot smo se odločili mi," je pojasnil vodja panoge.

Vodenje reprezentance v Planici bo v naslednjih dveh dneh prevzel Robert Hrgota, sicer Bertoncljev pomočnik. V ekipi so za zdaj ostali le trije skakalci, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc, SZS pa si prizadeva, da bi za potrebe ekipne tekme aktivirala Petra Prevca ali Žigo Jelarja; tako slovenska ekipa na domačem SP ne bi ostala brez nedeljskega nastopa.

S SZS so še enkrat izpostavili, da Timi Zajc ni nepreklicno izključen iz A-reprezentance, temveč zgolj s svetovnega prvenstva v Planici.

Prihodnji teden se bodo na dogajanje v Planici odzvali in se nato sestali še pristojni organi panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ter obravnavali poročilo o petkovem dogodku. O sklepih bo javnost obveščena sproti, so zjutraj v izjavi za javnost zapisali pri SZS.

Slovenski skoki so se sicer v kaosu znašli po petkovem (pre)slabem nastopu v prvih dveh serijah tekme za svetovno prvenstvo v Planici. Timi Zajc je napadel trenerja (več na  tej povezavi), ta mu je odgovoril (več na tej povezavi), nato so Zajca izključili (več na tej povezavi), zdaj pa nova odmevna poteza. 

Članki iz rubrike