komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 06.12.2020 20:49:53

Norvežanom po pričakovanjih štafeta, Slovenci 12.

www.alesfevzer.com
Norveški biatlonci so v Kontiolahtiju na Finskem po pričakovanjih zmagali na uvodni štafetni tekmi tekmi sezone.

Izreden napredek in dobro formo so na drugem mestu potrdili Švedi, ki so osvojili drugo mesto, tretji so bili Nemci. Slovenska četverica Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan je osvojila 12. mesto.

Za Norveško so tokrat nastopili Vetle Christiansen, Sturle Holm Laegreid ter brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe. Kaj drugega kot zmage Norvežani nihče niti ni pričakoval, saj so imeli v postavi trojico tekmovalcev, ki se je na uvodnih štirih tekmah sezone letos že veselila zmage.

Večje težave imajo Norvežani s tem, kdo ne bo nastopal, brez priložnosti sta tokrat ostala Erlend Bjoentegaard in Johannes Dale, ki sta v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščena na deveto in deseto mesto.

V prvi polovici tekme so imeli Norvežani še nekaj dela s tekmeci, v drugi polovici pa sta brata Boe postavila stvari na svoje mesto. Bolj zanimiv je bil v končnici boj med Švedsko in Nemčijo za drugo mesto, kjer je mladi as Samuel Samuelsson potrdil precej boljšo formo od Benedikta Dolla. Rus Aleksander Loginov, ki bi se teoretično lahko še vmešal v boj za stopničke, ni v pravi tekaški formi.

V slovenskem taboru je dobro formo vnovič potrdil Jakov Fak, ki je zabeležil najboljši dosežek v drugi menjavi in ekipo popeljal na 9. mesto, potem ko jo je od Mihe Dovžana prevzel kot 17. Še en slab strelski nastop pa je pokazal Klemen Bauer, ki je za deset tarč porabil vseh šest dodatnih strelov in moral enkrat v kazenski krog. Rok Tršan je na koncu obdržal 12. mesto, ki ga je imel že ob prevzemu štafete.

"Trenutno smo 9. v pokalu narodov in če bi se uvrstili na to mesto, bi bilo to nekje v skladu z našimi pričakovanji in željami. Štafeta je taka, da morajo vsi fantje narediti dobro, če želiš biti dober. A v konkurenci je bilo 24 ekip, kar pomeni, da smo še vedno v prvi polovici. Treba je narediti vse prav, če želiš biti v ospredju," je po tekmi povedal glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec, in s tem med vrsticami nakazal, da z 12. mestom vendarle ni povsem zadovoljen.

Tekmovanja se bodo prihodnji teden preselila v avstrijski Hochfilzen, kjer bodo biatlonci nastopali v prihodnjih dveh tednih.

Članki iz rubrike