nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 06.12.2020 20:27:10

V Nižnjem Tagilu zmagoslavni Norvežani, Timi Zajc najbojši Slovenec

Profimedia
Norvežan Halvor Egner Granerud (241,5) je zmagovalec pete tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v letošnji sezoni.

Tudi preostali mesti na stopničkah sta v ruskem Nižnjem Tagilu zasedla Norvežana. Drugi je bil Robert Johansson (240,7), tretji pa Marius Lindvik (240,6). Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc (215,2) na 10. mestu.

V še boljšem položaju je bil po prvi seriji Anže Lanišek (199,1), ki je bil četrti. V drugo je nato storil napako in pristal na končnem 17. mestu. Najboljši Slovenec je bil tako Zajc, ki je v finalni seriji skočil 127 metrov, pridobil tri mesta in končal med deseterico. "S svojimi skoki sem kar zadovoljen, po dolgem času sem bil spet med deseterico. Narediti moram še nekaj nadgradenj, že zdaj pa nestrpno pričakujem naslednji vikend," je pred SP v Planici dejal Zajc.

Znova je v drugi seriji dobro nastopil Bor Pavlovčič (210,4). S 15. je napredoval na 11. mesto in tako ostaja blizu najboljše deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala. "S svojimi skoki sem na splošno zelo zadovoljen, kažem stalnost in iz tekme v tekmo dobre rezultate. Upam, da takšno formo ohranim čim dlje. Seveda je še nekaj prostora za napredek, upam, da kmalu pokažem tiste najboljše skoke," je po tekmi razložil enajsti skakalec letošnje sezone.

Dve mesti za njim je bil uvrščen Peter Prevc (208,3), ki je s tem prišel do najboljše uvrstitve v tej sezoni. "Z rezultatom sem zadovoljen, skoki so bili precej boljši kot včeraj. Malce več sem sam pri sebi moral tvegati, da sem lahko izvlekel več metrov kot v soboto in petek. Bila pa je danes kar zelo težka tekma. Z mize je bilo zelo malo vetra, potem pa vzgornik in če nisi bil v pravi poziciji čez prelet, potem tudi metrov ni bilo," je razmišljal Prevc.

Drugič je do točk v tej zimi skočil Anže Semenič (191,1). V drugi seriji je sicer nekoliko pokvaril 16. mesto in na koncu zasedel 21. Prvič v tem tekmovalnem obdobju se je do točk zavihtel Tilen Bartol (184,1). Po prvi seriji je bil 17., v drugo pa je skočil slabše in podrsal po tleh ob doskoku ter osvojil končno 24. mesto. Točke je dobil tudi Žiga Jelar (171,9) s 26. mestom.

Boljši ekipni uspeh v okrnjeni konkurenci je pokomentiral tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj. "Z današnjimi nastopi smo zadovoljni. Timi je bil po dolgem času odličen, naredil je dva zelo solidna skoka. Anže Lanišek je imel resnično smolo v finalu, čeprav je imel v prvi seriji odlično izhodišče. Tudi s preostalimi tekmovalci smo zadovoljni. Peter je naredil kar velik premik v primerjavi s prejšnjimi dnevi," je poudaril Kranjčan.

Na vrhu so si prva tri mesta razdelili Norvežani. Po prvi seriji drugi Granerud je za vsega 0,8 točke prehitel rekorderja skakalnice Johanssona, ki je vodil po prvem delu. Granerud je s tem prednost v skupnem seštevku še povišal. Pred tokrat četrtim Markusom Eisenbichlerjem ima zdaj 67 točk naskoka.

Na tekmi je nastopilo le 45 tekmovalcev, potem ko se je nastopu odpovedala avstrijska reprezentanca na čelu z drugouvrščenim s sobotne tekme Danielom Huberjem. Zadnje testiranje v taboru severnih sosedov je namreč odkrilo štiri nove pozitivne primere na novi koronavirus. Pozitiven je bil tudi direktor moških tekmovanj Italijan Sandro Pertile.

Nižnij Tagil je bila zadnja postaja svetovnega pokala pred odhodom v Slovenijo s čarterskim poletom. Od 10. do 13. decembra bo namreč Planica gostila 26. svetovno prvenstvo v poletih.

Karavana bo v ponedeljek iz Rusije s čarterskim odpotovala proti Ljubljani, nato pa naprej na testiranje na Jesenice in nato proti Planici.

Članki iz rubrike