Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
1 01.12.2020 09:25:12

TO pa je NOVICA! SPEKTAKEL v Planici naslednji teden Z GLEDALCI ob letalnici?! Vse kaže! Tu so podrobnosti!

www.alesfevzer.com
Med 10. in 13. decembrom bo v Planici potekalo svetovno prvenstvo v poletih.

Velikanka bratov Gorišek je že pokrita s snegom in skoraj nared, da se v lov za rekordi podajo najboljši skakalci na svetu. Tekmovanje (za zdaj) ni ogroženo, čeprav se organizatorji izgubam zaradi trenutnih razmer ne bodo mogli izogniti – četudi bodo ob letalnici tekmo lahko v živo spremljali navijači. Da, prav ste prebrali! Veliko je možnosti, da si boste navijači, vsaj nekateri, tekme smučarskih poletov lahko ogledali v živo.

To je za MMC pojasnil generalni sekretar OK Planica Tomaž Šušteršič. "Dobili smo nešteto klicev in elektronskih sporočil, zapriseženi navijači sprašujejo, ali bo tekmo mogoče spremljati na prizorišču. To si zelo želimo omogočiti vsaj nekaterim. NIJZ smo zaprosili za dokončno mnenje, več o tem pa bomo povedali na torkovi novinarski konferenci. Vsekakor bi morali vsi tekmovanje spremljati iz avtomobilov, ki bi zvečer nudili tudi dobro kuliso, kar bi bil nekakšen nadomestek množice gledalcev. Navijačev bi bilo vsak dan do 1500 , kar pomeni, da bi bilo v Planici v štirih tekmovalnih dneh okrog 5000 ljudi," je postregel z zanimivo rešitvijo.

V avtomobilih bi bili lahko le družinski člani, vozilo pa bo dovoljeno zapustiti le zaradi uporabe WC-ja. Verjetno bo mogoče naročiti tudi hrano in pijačo. Vstopnina? Višina še ni znana, bo pa verjetno zaračunana za posamezno vozilo. "Predvideli smo tri cone z neoviranim pogledom na letalnico. Skakalca bo tako mogoče spremljati od zaletne rampe do doskoka oziroma izteka, seveda pa bodo poleti in rezultati vidni tudi na velikem zaslonu," je za RTV SLO razložil Šušteršič.

Značke: planica, gledalci

Članki iz rubrike