GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

zu
zu
2 25.11.2020 11:51:53

ŠOK! Slovenski SKAKALCI na naslednji tekmi ... KORONA je 'ZAKLENILA' ...

Jurij Kodrun
Novico so potrdili danes zjutraj! Slovenska skakalna reprezentanca je odpotovala v finski Kuusamo, kjer pa bodo stvari povsem drugačne kot na prvi tekmi.

Avstrijska smučarska zveza (ÖSV) je uradno potrdila, da so imeli v njihovi skakalni ekipi tri potrjene okužbe s koronavirusom. Pozitiven je bil trener Andreas Widhölzl in skakalca Gregor Schlierenzauer in Philipp Aschenwald.

"Kljub spoštovanju vseh varnostnih ukrepov in spoštovanju strogih pravil so bili nekateri iz skakalnega tabora na testu za covid-19 pozitivni," so zapisali v izjavi za javnost. Widhölzl in Schlierenzauer kažeta rahle simptome. Vsi trije pozitivni so v karanteni, vsi ostali skakalni reprezentanti in člani ekipe, ki so bili v Visli, pa so šli v samoizolacijo.



Vodstvo skakalne reprezentance se je odločilo, da nihče iz A-ekipe ne bo potoval v Kuusamo, ampak da bo Avstrijo tam zastopala B-ekipa. "To je za nas hud udarec, saj je avstrijska reprezentanca v Visli dosegla odlične rezultate, toda zdravje je najbolj pomembno. Vprašanje je tudi, ali bo A-ekipa potovala na tekmo v Rusijo, saj je za nas v ospredju svetovno prvenstvo v Planici, ki bo sredi decembra," je dejal športni direktor Mario Stecher.

V Kuusamu bodo Avstrijo zastopali: Manuel Fettner, David Haagen, Timon-Pascal Kahofer, Clemens Leitner, Markus Schiffner in Marc Wörgötter.

Članki iz rubrike