kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.11.2020 18:12:36

Beli cirkus zaradi korone resnično postal CIRKUS

Reuters
Pandemija novega koronavirusa je zajela tudi beli cirkus. Na Finskem v Leviju, kjer sta bila konec tedna dva slaloma za svetovni pokal alpskih smučark, niso nastopile članice švedske reprezentance, potem ko je bil pozitiven trener Christian Thoma. Finske oblasti so za Švedinje odredile osamitev v hotelu, a so se Švedinje lahko vrnile domov.

Švedski mediji so dogajanje v Božičkovi deželi na Laponskem pospremili z dramatičnimi naslovi, da je šlo za pravo "alpsko dramo".

Po pozitivnem izvidu glavnega trenerja na covid-19 je bila švedska ženska reprezentanca v karanteni na Finskem in ni smela sodelovati na svetovnem pokalu v Leviju, kljub temu, da so bile smučarke večkrat testirane z negativnimi rezultati.

"Sedim tukaj v svoji sobi, zdrava kot riba, in ne delam veliko. Tako prekleto sem jezna, zelo jezna in žalostna. V zadnjih šestih dneh sem oddala štiri negativne teste, nazadnje včeraj po kosilu. Kljub temu sedim tukaj in ne smem tekmovati," je svojo jezo in žalost na Instagramu izlila svetovna podprvakinja in v minuli sezoni članica elitne slalomske sedmerice Anna Swenn-Larsson.

"Največkrat sem srečna, motivirana in polna energije, zdaj pa se počutim popolnoma prazno," je zapisala na Instagramu. "To ni poštena igra." Številni udeleženci karavane so sočustvovali z, po upokojitvi Fride Hansdotter, najboljšo švedsko slalomistko in kritizirali ukrep finskih oblasti, tudi Italijanka Federica Brignone in Francoz Alexis Pinturault.


Švedski ekipi so pustili, da je lahko zapustila Finsko in odpotovala na Švedsko. "V posvetovanju z medicinsko ekipo smo prišli do zaključka, da je naslednji korak, da vse člane skupine podvržemo testu PCR, ki bo potrdil, da dekleta nimajo okužbe. Potem bomo videli," je dejal vodja reprezentance Tommy Eliasson Winter za spletno stran švedske zveze.

"V Storklintenu veljajo enaka pravila glede prepovedi medsebojnih stikov ter izolacije od drugih, so pa na Švedskem dovoljeni sprehodi, če se ne mešate z drugimi ljudmi," je pojasnil Eliasson Winter. Načrt je seveda, da tekmovalke čim prej začnejo normalno trenirati, da se bodo lahko vrnile v svetovni pokal.

O okužbah poročajo tudi iz švicarske ekipe, na okužbo z novim koronavirusom so bili pozitivni Loic Meillard, Marco Odermatt in Justin Murisier, kar pomeni, da bodo izpustili Lech v Avstriji, kjer bosta na sporedu paralelna veleslaloma.

Za covidom-19 pa je zbolel italijanski specialist za tehnične discipline, južnotirolski veteran Manfred Mölgg, ki je za časnik Dolomiten poročal o hudih simptomih. Njegov oče se celo zdravi v bolnišnici, za zdaj se od družinskih članov počuti dobro in nima simptomov le njegova sestra Manuela, nekdanja vrhunska smučarka, je poročala avstrijska tiskovna agencija Apa.

"Zelo slabo se počutim. Vročina, kašelj, obliva me mrzlica, čutim bolečine v telesu, očitno sem dobil celoten program," je dejal za Dolomiten. Vprašljiva je udeležba Mölgga na decembrskem veleslalomu v Val d'Iseru.

Članki iz rubrike