Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

Melvin Luca Weiß Svet24.si

Po izginotju in smrti malčice zdaj iščejo še ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Nika Zorjan Njena.si

Nasmejana Nika Zorjan ujeta med dvema glasbenikoma...

V imenu ljudstva Njena.si

Umrl dedek igralke Ajde Smrekar

nu
nu
0 22.11.2020 17:02:31

SLOVENSKI ORLI VRAČAJO UDAREC! Po včerajšnjem razočaranju danes DRUGA PESEM!

Reuters
Anže Lanišek v vodstvu po prvi seriji tekme v poljski Wisli.

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (14,6 točke) vodi po prvi seriji prve posamične tekme 42. sezone svetovnega pokala v poljski Wisli, kjer nastope skakalcev močno kroji veter. Žrtev slabih razmer je bil tudi lanski zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Stefan Kraft. V finalu bodo od šesterice nastopili štirje Slovenci.

Organizatorji so morali danes zaradi težav z vetrom odpovedati poskusno serijo, prvo so izpeljali, obljubljajo tudi finalno.

V teh spremenljivih razmerah se je odlično znašel Lanišek, ki je lani prav na tem prizorišču z drugim mestom dosegel uspeh kariere, saj vodi po polovici tekme. V finalu bodo nastopili še trije Slovenci.Bor Pavlovčič (107,3 točke) je po polovici tekme 17., Timi Zajc (97,8) je 28., Peter Prevc (96,3), ki je prav tako skočil v slabih razmerah brez pomoči vetra, pa je 30.

Nastop v finalu si je Prevc zagotovil po velikem spodrsljaju lanskega najboljšega skakalca sezone in sobotnega zmagovalca z ekipo Krafta, ki je tekmo že končal na 32. mestu.

Brez točk svetovnega pokala sta po slabih predstavah ostala Žiga Jelar (92,0) na 38. in Tilen Bartol (91,6) na 39. mestu, že v petkovih kvalifikacijah pa je obstal Anže Semenič.

Značke: anže-lanišek, skoki

Članki iz rubrike