ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

Leanza Cornett Svet24.si

Nenadno umrla nekdanja mis ZDA

anton stres pl2 Reporter.si

Škofovska Komisija Pravičnost in mir kritizira ...

pločnik, smetar Svet24.si

Zdravstvena inšpektorica Potza o obveznem ...

Screenshot 2020-10-28 at 17.26.07 Necenzurirano

Skrivnostni obisk pri Janezu Janši

brad-pitt-girlfriend Odkrito.si

Konec Bradove nove ljubezni?

anela sabanagic Njena.si

Tako seksi je izbranka Bizovičarja

STA
STA
0 18.10.2020 11:08:47

FANTASTIČNO: Sijajen začetek v novo sezono, najboljši Slovenec v Söldnu v boju za zmago!

Reuters
Žan Kranjec je odlično opravil svojo nalogo v prvi vožnji uvodnega veleslaloma sezone 2020/21 svetovnega pokala alpskih smučarjev. Najboljši slovenski veleslalomist je v največji možni meri izkoristil startno številko 1. Iz veleslalomske prve jakostne skupine ga je prehitel le Švicar Gino Caviezel in to za zgolj šest stotink sekunde.

Razmere na ledeniškem uvodu v tekmovalno zimo so optimalne, razlike med najboljšimi tekmovalci pa so minimalne.

Kranjec se je prvič na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na progo podal s startno številko 1. Ob prihodu v cilj je bil s svojim nastopom vidno zadovoljen, s časom 1:08,19 je letvico za tekmovalce, ki so se po strmini spustili takoj za Slovencem, postavil previsoko.

Šele tekmovalec s startno številko 12 Caviezel je za malenkost izboljšal čas Kranjca. Pred tem Kranjca ni premagal niti nosilec malega kristalnega globusa v disciplini v minuli sezoni Norvežan Henrik Kristoffersen. Za Kranjcem, s katerim sta trenirala v pripravljalnem obdobju, je zaostal štiri stotinke sekunde.


Zmagovalec zadnjih dveh söldenskih preizkušenj Francoz Alexis Pinturault je četrti z zaostankom 15 stotink sekunde. Lani drugouvrščeni Francoz Mathieu Faivre je za Slovencem zaostal 1,12 sekunde.

Aleksander Aamodt Kilde iz Norveške, ki je na mestu skupnega zmagovalca svetovnega pokala v sezoni 2019/20 nasledil avstrijskega asa Marcela Hirscherja, je na prvi tekmi po napaki in odstopu ostal brez uvrstitve.

Na startu sta bila dva Slovenca. Štefan Hadalin s startno številko 45 ni ulovil svoje premierne uvrstitve v drugo vožnjo na ledeniških preizkušnjah. Njegov zaostanek 2,77 sekunde je bil v zgoščeni konkurenci prevelik za najboljšo trideseterico, ki se bo merila v finalu.

Druga vožnja bo ob 13.15. Za postavitev na drugi progi bo poskrbel slovenski trener Klemen Bergant. Kranjec je lansko söldensko preizkušnjo končal na tretjem mestu.

Članki iz rubrike