stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 18.10.2020 11:08:47

FANTASTIČNO: Sijajen začetek v novo sezono, najboljši Slovenec v Söldnu v boju za zmago!

Reuters
Žan Kranjec je odlično opravil svojo nalogo v prvi vožnji uvodnega veleslaloma sezone 2020/21 svetovnega pokala alpskih smučarjev. Najboljši slovenski veleslalomist je v največji možni meri izkoristil startno številko 1. Iz veleslalomske prve jakostne skupine ga je prehitel le Švicar Gino Caviezel in to za zgolj šest stotink sekunde.

Razmere na ledeniškem uvodu v tekmovalno zimo so optimalne, razlike med najboljšimi tekmovalci pa so minimalne.

Kranjec se je prvič na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na progo podal s startno številko 1. Ob prihodu v cilj je bil s svojim nastopom vidno zadovoljen, s časom 1:08,19 je letvico za tekmovalce, ki so se po strmini spustili takoj za Slovencem, postavil previsoko.

Šele tekmovalec s startno številko 12 Caviezel je za malenkost izboljšal čas Kranjca. Pred tem Kranjca ni premagal niti nosilec malega kristalnega globusa v disciplini v minuli sezoni Norvežan Henrik Kristoffersen. Za Kranjcem, s katerim sta trenirala v pripravljalnem obdobju, je zaostal štiri stotinke sekunde.


Zmagovalec zadnjih dveh söldenskih preizkušenj Francoz Alexis Pinturault je četrti z zaostankom 15 stotink sekunde. Lani drugouvrščeni Francoz Mathieu Faivre je za Slovencem zaostal 1,12 sekunde.

Aleksander Aamodt Kilde iz Norveške, ki je na mestu skupnega zmagovalca svetovnega pokala v sezoni 2019/20 nasledil avstrijskega asa Marcela Hirscherja, je na prvi tekmi po napaki in odstopu ostal brez uvrstitve.

Na startu sta bila dva Slovenca. Štefan Hadalin s startno številko 45 ni ulovil svoje premierne uvrstitve v drugo vožnjo na ledeniških preizkušnjah. Njegov zaostanek 2,77 sekunde je bil v zgoščeni konkurenci prevelik za najboljšo trideseterico, ki se bo merila v finalu.

Druga vožnja bo ob 13.15. Za postavitev na drugi progi bo poskrbel slovenski trener Klemen Bergant. Kranjec je lansko söldensko preizkušnjo končal na tretjem mestu.

Članki iz rubrike