mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.10.2020 14:45:35

Italijanski obračun Marti Bassino, Meta Hrovat z NAPADOM v drugi vožnji vendarle močno popravila vtis!

Jurij Kodrun
Marta Bassino je zmagovalka uvodnega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučark na ledeniku Rettenbach. V italijanskem obračunu za zmago je za 14 stotink sekunde premagala Federico Brignone. Po zadržani prvi vožnji se je Meta Hrovat odlično znašla v finalu ter s šestim mestom poskrbela za svoj najboljši dosežek na tekmah nad Söldnom.

Medtem ko je bila lanska uvodna preizkušnja sezone v znamenju novozelandske senzacije z imenom Alice Robinson, se je letošnja veleslalomska uvertura odvila po italijanskih taktih.

Marta Bassino je po vodstvu v prvi vožnji v drugi dobila tudi obračun za zmago. Skupna zmagovalka svetovnega pokala v minuli sezoni Federica Brignone je bila druga, boj za tretje mesto je dobila Slovakinja Petra Vlhova (+1,13).



Hrovatovi je lani napaka v drugi vožnji vzela uvrstitev na ledeniški preizkušnji nad dolino Ötz. Tokrat pa je bila tekmovalka iz Podkorena veliko bolj zanesljiva. V prvi vožnji je še nekoliko tipala ter bila 13., a je bila v finalu hitrejša in veliko bolj natančna v zavojih ter se prvič v Söldnu zavihtela med deseterico najboljših. Končni zaostanek je znašal 2,47 sekunde.

Tina Robnik je po napaki v finalu ostala brez uvrstitve. Za slovenske točke je poskrbela še Ana Bucik z 21. mestom (+5,37). Neja Dvornik je bila prepočasna za finale.

Članki iz rubrike