martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 20. oktobra

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

matej tonin, zdravko počivalšek Necenzurirano

Zaradi zaščitne opreme sta se udarila ...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

ljubezen-po-domae Njena.si

Ljubezen po domače: Katarina borbena v bitki za ...

STA
STA
0 17.10.2020 11:59:03

ŠKODA! Od Slovenk smo na uvodu sezone alpskega smučanja (potihoma) TOLIKO pričakovali, ampak na uvodu nič od boja za stopničke!

Reuters
Marta Bassino si je zagotovila vodilno mesto po prvi vožnji uvodnega ženskega veleslaloma nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na vrhu sta dve Italijanki. Lanska skupna zmagovalka Federica Brignone je druga z 58 stotinkami sekunde zaostanka. V finalu bodo tri Slovenke. Tina Robnik z 12., Meta Hrovat s 13. in Ana Bucik s 26. časom.

Tretji čas si je zagotovila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, ki je zaostala manj kot sekundo (+0,92), pri vseh ostalih na razpredelnici je bil zaostanek večji od sekunde.

Dve Slovenki sta startali v prvi jakostni skupini, Robnikova s številko osem in Hrovatova s številko 15. A je bila vožnja Slovenk v primerjavi z najboljšimi dokaj zadržana.


Robnikova si je privozila 2,36 sekunde zaostanka, Hrovatova je bila v slovenskem dvoboju za pet stotink počasnejša. Bucikova si je zagotovila finalno vožnjo, a je proti koncu z zaostankom 3,68 sekunde trepetala za uvrstitev med najboljšo trideseterico. Nazadnje je prvo vožnjo končala na 26. mestu.

Na startu je bila tudi Neja Dvornik, ki trenira pod okriljem nekdanjega glavnega trenerja slovenske ženske ekipe Denisa Šteharnika in za katero je le nekaj pravih veleslalomskih treningov. Dvornikova je z zaostankom 5,13 (48.) izpadla iz boja za finale. Za finale bi morala biti več kot sekundo hitrejša.

Začetek druge vožnje veleslaloma, ki zaradi novega koronavirusa poteka brez gledalcev in ob strogih higienskih in varnostnih ukrepih, bo ob 13. uri.

Članki iz rubrike