Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
0 16.10.2020 16:44:20

KORONAALARM! Ali je lahko začetek sezone v SMUČANJU v Soeldnu OGROŽEN?

Profimedia
Kaj se je zgodilo? Kljub izjemno strogim zdravniško-varnostnim ukrepom za prvo tekmo alpskega smučanja v sezoni 2020/21 je prišlo do okužbe.

Dan pred prvo tekmo in seveda prvi zaplet! Dva pozitivna na koronatestu v Soeldnu. In to v dveh različnih reprezentancah. "Testa, ki sta se izkazala za pozitivna, sta bila opravljena v četrtek, torej dan pred uradnim prihodom ekip na prizorišče," je razložil direktor tekmovanj pri mednarodni zvezi Markus Waldner.

Po nekaterih informacijah je bil pozitiven na koronavirus eden od trenerjev švedske moške reprezentance, ki je bil takoj poslan v izolacijo oziroma v karanteno. Drugega okuženega so testirali še enkrat, vendar izvida testa še niso prejeli.

Športni direktor švedske ekipe Lars Melin je povedal, da je bil že pred prihodom na ledenik Rettenbach na koronatest pozitiven tudi eden od pomočnikov trenerjev švedske ekipe, ki potem v Avstrijo ni potoval. "Smola je, da niso opravili testa pred prihodom v Avstrijo, že doma, ampak neposredno v Soeldnu," je še dejal Waldner, ki je še pripomnil, da naj to ne bi vplivalo na tekmi, saj okužena oseba sploh še ni prevzela akreditacije. "S tem oseba sploh še ni bila uradno na tekmi, tako da to ne bi smelo vplivati na organizacijo," je razmišljal Waldner, ki pa bo moral še počakati na odločitev regionalnih oblasti.

Značke: soelden, korona

Članki iz rubrike