Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
3 16.10.2020 11:46:58

ZASLUŽENO! Turkinja, ki je na Krvavcu pred padcem s sedežnice rešila dečka, je v Turčiji prejela ...

Turška smučarka in junakinja s Krvavca je prejela zaslužena nagrado.

Turška smučarka Sila Kara je pred meseci tekmovala in trenirala tudi v Sloveniji, kjer pa je bila priča nesrečnemu dogodku. Še več, sama je preprečila nesrečo mladega smučarja, ki je na sedežnici sedel poleg nje in zdrsnil v globino. Turkinja ga je ujela in ga držala 15 minut, pod sedežnico pa so pripravili vse potrebno, da je relativno varno pristal. "Odvrgla sem palice, z usti sem si snela rokavice in prijela fanta. Ta je jokal in vpil, naj ga držim z obema rokama," je Kara takrat razkrila medijem.


Policija je takoj začela iskati ljudi, ki so otroku pomagali, in najtežje je bilo najti prav turško smučarko, ki je na Krvavcu tekmovala v veleslalomu. Našli so jo šele na letališču, tik pred odhodom. Kara je pojasnila, da je po tem, ko je prišla s sedežnice, šla takoj pogledat, kako je s fantom, ki ga je držala okoli 15 minut, da ni padel v globino. "Bil je v dobrem stanju in ni imel kakšnih težav," je povedala turškim novinarjem, vesela, da ji je uspelo rešiti človeško življenje.

Slovenska policija jo je predlagala za medaljo za požrtvovalnost, junija pa jo je tudi dobila. A zaradi razdalje ji medalje niso mogli vročiti takoj, zato pa jo je iz rok slovenskega veleposlanika v Ankari Primoža Šelige prejela v teh dneh. Zasluženo!

Značke: sila, kara, krvavec

Članki iz rubrike