ženska Dobra karma

Napoved Andreje Novak do 5. 11.: pretreslo nas bo ...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Pokopali so jo v sredo, v četrtek pa nov klic, ...

rogljicek kranj Reporter.si

»Za bruhat« in »represija« je besnel ...

pokrajinska-in-študijska-knjižnica, murska-sobota, koronavirus, vračanje-gradiva, knjige Svet24.si

To so nove izjeme: odprte knjižnice, dovoljena ...

bojana-beović Necenzurirano

Dr. Beović, kje so hitri testi in po kakšni ceni?

Marko Potrč Odkrito.si

Je Marko Potrč zapustil Slovenijo?

Luka Basi, traktor Njena.si

Luka Basi straši naokoli

zu
zu
3 16.10.2020 11:46:58

ZASLUŽENO! Turkinja, ki je na Krvavcu pred padcem s sedežnice rešila dečka, je v Turčiji prejela ...

Turška smučarka in junakinja s Krvavca je prejela zaslužena nagrado.

Turška smučarka Sila Kara je pred meseci tekmovala in trenirala tudi v Sloveniji, kjer pa je bila priča nesrečnemu dogodku. Še več, sama je preprečila nesrečo mladega smučarja, ki je na sedežnici sedel poleg nje in zdrsnil v globino. Turkinja ga je ujela in ga držala 15 minut, pod sedežnico pa so pripravili vse potrebno, da je relativno varno pristal. "Odvrgla sem palice, z usti sem si snela rokavice in prijela fanta. Ta je jokal in vpil, naj ga držim z obema rokama," je Kara takrat razkrila medijem.

Policija je takoj začela iskati ljudi, ki so otroku pomagali, in najtežje je bilo najti prav turško smučarko, ki je na Krvavcu tekmovala v veleslalomu. Našli so jo šele na letališču, tik pred odhodom. Kara je pojasnila, da je po tem, ko je prišla s sedežnice, šla takoj pogledat, kako je s fantom, ki ga je držala okoli 15 minut, da ni padel v globino. "Bil je v dobrem stanju in ni imel kakšnih težav," je povedala turškim novinarjem, vesela, da ji je uspelo rešiti človeško življenje.

Slovenska policija jo je predlagala za medaljo za požrtvovalnost, junija pa jo je tudi dobila. A zaradi razdalje ji medalje niso mogli vročiti takoj, zato pa jo je iz rok slovenskega veleposlanika v Ankari Primoža Šelige prejela v teh dneh. Zasluženo!

Značke: sila, kara, krvavec

Članki iz rubrike