GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

sta & su
sta & su
0 10.10.2020 07:44:08

UH! KDO JE TA LEPOTICA! Seveda jo vsi poznate, toda ali je res... (foto)

Martin Metelko
Na srečo fotografije ne lažejo! Pokažejo tudi najbolj skrite kotičke tvoje duše. Pokažejo tvoje razploženje, pokažejo iskrenost in pokažejo, kakšen odnos imaš do sebe.

Za najuspešnejšo Slovenko na smukaških progah Ilko Štuhec se bo sezona začela decembra v St. Moritzu. V Sölden, kjer bo konec prihodnjega tedna veleslalomska uvertura, ne bo potovala.

Ilka se je v ljubljanskem Tivoliju predstavila tudi fotografskem objektivu. Izžarevala je pravo notranjo lepoto, da ne govorimo o tem, da je bila videti res 'vrhunsko'. Zelo ženstveno in zelo čutno. Če se res človekovo razpoloženje odraža na obrazu, v zunanjem izgledu, potem bo Ilka v novi zimi spet blestela, tako kot je blestela pred fotografskim objektivom.

Čaka, še čaka

Priprave na švicarskih ledenikih je začinila tudi s primerjavami z drugimi.
Mariborčanka je bila v pogovoru, kljub številnim nejasnostim in negotovosti o poteku same sezone, sproščena in zelo dobro razpoložena: "Super sem, ni mi hudega."

ilka stuhec2
Martin Metelko


Njena sezona bo najprej povsem v znamenju hitrih disciplin. V St. Moritzu bosta 5. in 6. decembra superveleslaloma, Val d'Isere pa bo 18. in 19. decembra gostil dva smuka in nato še superveleslalom. Pred februarskim svetovnim prvenstvom bodo na januarskem sporedu hitrih disciplin še St. Anton, Crans Montana in Garmisch-Partenkirchen, 15. in 16. januarja pa bo Zlata lisica v njenem Mariboru s tokrat dvema veleslalomoma.

ilka stuhec1
Martin Metelko


A tako daleč Ilkin pogled še ne seže. "Mislim, da bo že prej še ogromno stvari na sporedu. Kako se bodo odvijale stvari, bomo videli na mestu samem, na prizoriščih, je še dolga pot do tja, vsekakor bo SP vrhunec zime, a moramo najprej priti do tja."
S čem bi bila res zadovoljna? "Da hitro smučam, bi bila vsekakor zadovoljna. Glede na trenutno stanje bo vse skupaj malo čudno in drugače. Dejstvo je, da treba smučati hitro in se na vse skupaj čim manj ozirati, oziroma se zaradi tega čim manj sekirati. Vsekakor se, kolikor se lahko, prilagodimo, se ne izpostavljamo po nepotrebnem, nosimo maske, razkužujemo roke, da je vse tako, kot je treba."

ilka stuhec3
Martin Metelko


Štuhčeva seveda upa, da bo sezona izpeljana, kot je bila zastavljena. "Kar se tekem tiče bomo videli, kako bo. Če vse ostalo 'laufa', zakaj ne bi še to, saj smo zunaj, na prostem."
S tem, da letos ni oziroma ne bo potovala v Južno oziroma Severno Ameriko se ne ukvarja, čeprav jo na Lake Louise, kjer je decembra 2016 osvojila dve smukaški zmagi, vežejo zelo lepi spomini.
"Tekme so tam, kjer jih postavijo, prizorišča so več ali manj ista skozi vsa leta, razen Kitajske, ki je v novi sezoni na novo, če bo sploh mogoče izpeljati tekmovanje tam. Ko prideš nekam, si tam za to, da smučaš. Ena prizorišča so ti ljubša, druga manj, a moraš kamorkoli te postavijo oddelati to, za kar si tam in se ne ozirati na to, o kako bi bilo 'fajn', če bi bila v Lake Louisu, ali kako bi zdaj to ali ono."

Ilka stuhec4
Martin Metelko


Svetovno prvenstvo? "Tofana je zelo lepo prizorišče. Vesela sem, da je v planu in upam, da bo normalno izvedljivo vse skupaj."
Na zadnjih dveh SP v St. Moritzu (2017) in Areju (2019) je vsakokrat osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku. "To imam doma, tega ne rabim braniti. Svetovno prvenstvo bo vsekakor vrhunec sezone, a do takrat bo še ogromno stvari. Ko bomo enkrat tam, bomo tam. Ne bi pa rada nekaj napovedala in se na to obešala, tega ne počnem rada, tako kot vedno."
S poletnimi pripravami na švicarskih ledenikih je zadovoljna. "Do zdaj je bilo super. Imeli smo marsikaj na razpolago. Delali smo tisto, kar smo želeli. Za naprej pa bo potrebne nekoliko več birokracije in nekega truda, da bomo lahko normalno prehajali sem in tja zaradi vedno strožjih restrikcij. Čuvamo se, ampak v vsem iščemo najboljše možne pogoje."
Priprave so bile letos v Evropi, saj smučarji zaradi omejitev niso potovali na južno poloblo v Čile. "Nismo potovali tako daleč, ni se nam bilo treba navajati na časovno razliko. Kar je bilo super. Drugače pa sem delala na tehniki, samozaupanju, na detajlih glede opreme."
Posvečala se je tudi tehniki zavoja. "Pri tehniki zavoje ni neke Amerike za odkrivati, kaj je hitro, kaj je treba narediti, da zadeve 'laufajo'. Imela sem tudi primerjave z drugimi. Če je 100 ekip na 30 progah, si z nekom pač skupaj. Trenirala sem z moškimi in ženskami, vedno pa sem bila pozorna na to, kaj moram jaz delati, kaj lahko izboljšam. Bila sem skupaj z našimi tehničarji Žanom (Kranjcem,) Štefom (Štefanom Hadalinom), Meto (Hrovat)," je dejala. Razkrila je tudi, da je trenirala s presenetljivim skupnim zmagovalcem svetovnega pokala med moškimi Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem in drugouvrščenim v skupnem seštevku, najboljšim francoskim veleslalomistom ter kombinatorcem Alexisom Pinturaultom.
Manjše spremembe so tudi pri materialu: "Čisto nič revolucionarnega. Gre za detajle, ki mi pomagajo, da smučam boljše, hitreje. Vsega še jaz ne vem, to mi samo serviser Aleš Sopotnik pokaže in jaz povem, to ja, to ne, to mi ustreza, to mi ne ustreza."
Med veleslalomskimi pripravami se ji je pripetil tudi padec: "Hecamo se, da vsake toliko moraš pasti, nič resnega. Prvo kaj sem pogledala, je bilo, ali so kolena v redu, in so bila, vse drugo bo še v redu, sem si rekla, ni bilo nič resnega."
Ima tudi v načrtu, da bi vozila kakšen veleslalom. "Moramo pa prvo videti, kako bo vse potekalo."
Skuša čim manj razmišljati o negativnih stvareh, kot je denimo koronska kriza: "Sledim naslednjim napotkom, da se ne izpostavljam po nepotrebnem, da upoštevam vsa navodila, drugače pa čim manj na to gledati in spremljati, niso to ravno neke vesele novice, ki bi jih človek želel vsak dan slišati, in seveda, da na sebe in svoje bližnje pazim."

Članki iz rubrike