tehtnica Dobra karma

Kaj astrološkim znakom prinaša obdobje Tehtnice ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 27. septembra

pocivalsek maska bobo Reporter.si

Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude ...

vino, stelenica Svet24.si

Družinske kleti in dobički slovenskih vinarjev

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

mario galunic Njena.si

V njegov čudoviti dom lahko pride le malo ljudi

STA
STA
0 16.09.2020 10:21:35

Ilka Štuhec GRDO PADLA v Švici: To so zadnje informacije, padec povzročil precej skrbi!

Profimedia
Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se lahko vrne na snežne treninge. Kot poroča časnik Dnevnik, je najboljša slovenska smučarka padla prejšnji teden na treningu v Saas Feeju, padec na švicarskem ledeniku pa ne bo vplival na pripravo. Zdravniški pregledi so pokazali, da je s Štuhčevo vse v redu.

Neposredno po padcu so se v ekipi s trenerjem Stefanom Abplanalpom ustrašili, da bodo posledice hujše, saj je slovenska smučarka tožila zaradi bolečin v predelu reber, a očitno je šlo le za močnejši udarec. Ekipa se bo zato vrnila na snežne priprave.

Štuhčeva je po prvotnem načrtu nameravala v Švici trenirati do konca septembra. Ker je vadbo nenačrtovano prekinila, so se v ekipi odločili, da jo bodo podaljšali za teden dni in se bo v Slovenijo znova vrnila v začetku oktobra. Vadbeni proces bo Štajerka opravljala v Saas Feeju in Zermattu.V Slovenji so trenutno tudi drugi člani alpskih smučarskih reprezentanc, le da je bila njihova vrnitev načrtovana. Ekipe v tehničnih disciplinah - Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec - so opravile del priprav v Saas Feeju. Ekipa v moških hitrih disciplinah - Boštjan Kline, Martin Čater, Miha Hrobat in Klemen Kosi - pa je v zadnjem času trenirala na italijanskem prelazu Stelvio, od koder se je odpravila v Saas Fee.

Letošnja sezona svetovnega pokala se bo začela 17. in 18. oktobra z zdaj že tradicionalnim veleslalomom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Značke: alpsko smučanje, sta

Članki iz rubrike