stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
3 08.07.2020 09:52:22

ŽALOSTNO: Med potapljanjem umrl zimski šampion in svetovni prvak! To so tragične podrobnosti ...

Med podvodnim ribolovom je umrl dvakratni svetovni prvak v deskarskem krosu ter avstralski zastavanoša na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 Alex Pullin, poročajo mediji. Pullin se je potapljal na vdih na umetnem grebenu Palm Beach v Queenslandu, kjer ga je neodzivnega našel drug potapljač. Kljub oživljanju za 32-letnika ni bilo pomoči.

Alex Chumpy Pullin je bil nosilec dveh zlatih kolajn s svetovnih prvenstev v disciplini deskanja na snegu kros, zlat je bil na SP 2011 v La Molini in na SP 2013 v Stonehamu. Srebro v deskarskem krosu je leta 2016 osvojil na zimskih igrah X v Aspnu. Na SP leta 2017 v Sierra Nevadi je bil tretji.

Policija zvezne države Queensland je sporočila, da je moški v sredo zjutraj plaval na umetnem grebenu ob Palm Beachu, na znameniti "zlati obali" Gold Coast, ko naj bi izgubil zavest, ko je bil v vodi.


Moškega je na oceanskem dnu našel drug potapljač, ki je poklical pomoč. Pripadniki reševalne službe so ga izvlekli na obalo in poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je moškega oživljala, a neuspešno.

Pullin je bil znan kot navdušenec nad podvodnim ribolovom, potapljal se je na vdih ter lovil ribe s puško brez kisikove bombe, bil je tudi navdušen deskar na valovih. Na Instagramu je redno objavljal fotografije s svojih potopov. Avstralska policija smrt obravnava kot nesrečo.

Tekmoval je v svetovnem pokalu v deskarskem krosu, Avstralijo pa je zastopal tudi na zimskih OI leta 2010 v Vancouvru, 2014 v Sočiju in 2018 v Pyeongchangu.

Značke: deskanje, nesreča

Članki iz rubrike