pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
6 07.07.2020 16:40:58

ŠOK za Petra PREVCA in naše orle! To zagotovo NI dobra napoved, to zna SPREMENITI VSE!!

Reuters
V Avstriji zaradi covida-19 odpovedali poletno sezono v smučarskih skokih.

Tekem v smučarskih skokih, ki so bile načrtovane septembra in v začetku oktobra v Avstriji, ne bo. Kot je danes poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je smučarska zveza naših severnih sosedov zaradi vnovičnega zvišanja okužb z novim koronavirusom odpovedala načrtovane tekme pod njenim okriljem do 4. oktobra.

S tekmovalnega koledarja so morali prečrtati štiri skakalne preizkušnje v smučarskih skokih, med njimi tudi tekmo za poletno veliko nagrado v Hinzenbachu 26. in 27. septembra, in eno v nordijski kombinaciji.

Prav tako v načrtovanem terminu ne bodo mogli izpeljati tekem, moške in ženske, za celinski pokal v smučarskih skokih v Stamsu 19. in 20. septembra ter tekem smučarskih skakalk in skakalcev za alpski pokal oziroma pokal Fis v Beljaku 3. in 4. oktobra.

Odpovedali so tudi tekmovanje za poletno nagrado nordijskih kombinatorcev in nordijskih kombinatork v Tschaggunsu, ki je bilo na sporedu 19. in 20. septembra.

Po 4. oktobru želi avstrijska smučarska zveza izpeljati vse tekme, ki so trenutno predvidene v koledarju Mednarodne smučarske zveze. "V okviru predpisov, ki jih uporablja avstrijska zvezna vlada," navaja zveza v izjavi za javnost.

Odločitev o odpovedi poletne skakalne sezone na plastičnih skakalnicah v Avstriji je sprejela predsedstvo zveze na današnjem sestanku.

Začetek poletne velike nagrade smučarskih skakalcev in skakalk je načrtovan 22. avgusta v Visli za moške oziroma 15. avgusta v Frenštatu za ženske. 

A glede na to potezo Avstrijcev in glede na vedno slabšo zdravstveno sliko, se je bati, da bodo v prihodnje morda odpadle še dodatne tekme. Upamo, da ne ... 

Članki iz rubrike