dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

STA
STA
6 07.07.2020 16:40:58

ŠOK za Petra PREVCA in naše orle! To zagotovo NI dobra napoved, to zna SPREMENITI VSE!!

Reuters
V Avstriji zaradi covida-19 odpovedali poletno sezono v smučarskih skokih.

Tekem v smučarskih skokih, ki so bile načrtovane septembra in v začetku oktobra v Avstriji, ne bo. Kot je danes poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je smučarska zveza naših severnih sosedov zaradi vnovičnega zvišanja okužb z novim koronavirusom odpovedala načrtovane tekme pod njenim okriljem do 4. oktobra.

S tekmovalnega koledarja so morali prečrtati štiri skakalne preizkušnje v smučarskih skokih, med njimi tudi tekmo za poletno veliko nagrado v Hinzenbachu 26. in 27. septembra, in eno v nordijski kombinaciji.

Prav tako v načrtovanem terminu ne bodo mogli izpeljati tekem, moške in ženske, za celinski pokal v smučarskih skokih v Stamsu 19. in 20. septembra ter tekem smučarskih skakalk in skakalcev za alpski pokal oziroma pokal Fis v Beljaku 3. in 4. oktobra.

Odpovedali so tudi tekmovanje za poletno nagrado nordijskih kombinatorcev in nordijskih kombinatork v Tschaggunsu, ki je bilo na sporedu 19. in 20. septembra.Po 4. oktobru želi avstrijska smučarska zveza izpeljati vse tekme, ki so trenutno predvidene v koledarju Mednarodne smučarske zveze. "V okviru predpisov, ki jih uporablja avstrijska zvezna vlada," navaja zveza v izjavi za javnost.

Odločitev o odpovedi poletne skakalne sezone na plastičnih skakalnicah v Avstriji je sprejela predsedstvo zveze na današnjem sestanku.

Začetek poletne velike nagrade smučarskih skakalcev in skakalk je načrtovan 22. avgusta v Visli za moške oziroma 15. avgusta v Frenštatu za ženske. 

A glede na to potezo Avstrijcev in glede na vedno slabšo zdravstveno sliko, se je bati, da bodo v prihodnje morda odpadle še dodatne tekme. Upamo, da ne ... 

Članki iz rubrike