ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

STA
STA
0 27.06.2020 14:13:47

Prva TEKMA že za našimi ORLI, zmagovalec pričakovan, Peter PREVC pa ...

Jurij Kodrun
Smučarski skakalci in skakalke so se na prvi poletni tekmi na slovenskih tleh v petek zvečer merili v Mislinji. Na pokalu občine Mislinja sta slavila Timi Zajc (259,5 točke) v moški in Nika Križnar (252,0) v ženski konkurenci.

Zajc je v tesnem obračunu premagal Anžeta Laniška (255,5) in s tem potrdil besede glavnega trenerja A reprezentance Gorazda Bertonclja in Petra Prevca, da sta trenutno Zajc in Lanišek nekoliko bolje pripravljena od ostalih v reprezentanci.

Po prvi seriji je vodil Lanišek z 1,5 točke prednosti pred Zajcem, ki je v drugo skočil meter dlje od Laniška in na koncu slavil s štirimi točkami prednosti. Tretji je bil Žiga Jelar z zaostankom 22 točk za Zajcem. Četrti je bil Cene Prevc (232,0), peti pa Bor Pavlovčič (229,0). Peter Prevc v Mislinji, kljub lastnim napovedim, ni skakal.V ženski konkurenci je prav tako s štirimi točkami prednosti na koncu slavila Križnarjeva pred Klinčevo (248,0). Nekoliko mlajša Križnarjeva je do prednosti prišla v prvi seriji in jo nato zadržala. Tretje mesto je osvojila Špela Rogelj z zaostankom 17,5 točke za zmagovalko. Četrta je bila Jerneja Brecl (210,0), peta pa Katra Komar (197,0).

V petek, 3. julija, bo v okviru pokala Cockta tekma v Kranju.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike