Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 18.05.2020 11:37:54

Slovenska šampionka po uspehu kariere sporočila novico, ki je mnoge pustila brez besed!

Martin Metelko
Uspešna slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je na družbenem omrežju Instagram objavila, da je končala športno pot. Šestintridesetletna Višnarjeva je največji uspeh kariere doživela lani na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ko je bila skupaj z Anamarijo Lampič srebrna v ekipnem sprintu.

"Čas je, da se poslovim in zaprem eno poglavje življenja," je zapisala Višnarjeva, ki je poročena z norveškim tekačem Olo Vignom Hasttestadom. Ta se med drugim lahko pohvali tudi z olimpijskim zlatom.

"Avantura smučarskega teka je bila fantastična z veliko lepimi trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabila. Otroške sanje so se mi uresničile, ko sem nastopila na svojih prvih olimpijskih igrah, a po Vancouvru se je veliko spremenilo," je pojasnila Višnarjeva, ki je svoje najboljše rezultate dosegala v sprintu.

"Moji cilji in strast do smučarskega teka so se večali. Če se ozrem nazaj, sem ponosna na to, kar sem naredila, vrhunec pa je bilo srebro v Seefeldu," je poudarila Višnarjeva in dodala, da je usklajevanje kariere vrhunske športnice in materinstva poskrbelo za še večja čustva.

"Tega ne bi zmogla brez podpore Ole, družine, prijateljev in smučarske zveze. Hvala!" je zapisala Gorenjka, ki živi na Norveškem."Rezultati so ena stvar v športu. Še bolj pomembno pa je, da sem bila obdana s toliko izjemnimi ljudmi, ki so vplivali na moje življenjske vrednote. Hvala tudi vsem mojim sotekmovalkam in sotekmovalcem, trenerjem, serviserjem, sponzorjem, medijem, mojemu klubu TSK Bled, smučarskim prijateljem in vsem, ki so kakorkoli pripomogli na moji poti k uresničevanju ciljev," je še zapisala Višnarjeva.

Končala je z mislijo, da se veseli naslednjega poglavja, ki bo vključevalo več časa z možem in otrokom.

Višnarjeva je na OI nastopila trikrat, njen najboljši posamični dosežek je deveto mesto iz sprinta v prosti tehniki v Sočiju 2014. Na svetovnih prvenstvih je ob že omenjeni kolajni bila še nekajkrat visoko, četrta je bila denimo v Val di Fimmeju 2013 v sprintu v klasični tehniki.

V svetovnem pokalu je bila na posamičnih tekmah trikrat na stopničkah, vsakokrat druga (Ruka 2014, sprint v klasični tehniki, Lahti 2014, sprint v prosti tehniki, Ribinsk 2011, sprint v prosti tehniki).

Članki iz rubrike