Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.05.2020 17:14:42

NEVERJETNO! Naša najboljša slalomistka BIVAKIRA kar v JEDILNICI RESTAVRACIJE!

Jurij Kodrun
Meta Hrovat in Ilka Štuhec sta bili na Kaninu v vlogi znanilk zapoznele smučarske pomladi. Specialistki svojih disciplin, Hrovatovi ustrezajo tehnične, Štuhčevi hitre, sta prvič po dvomesečnem premoru zaradi novega koronavirusa vnovič smučali, in to na naravnem snegu. Hrovatova sicer bivakira kar v jedilnici restavracije na Kaninu.

"Res bi se zahvalila, da smo dobile možnost smučati. Podlaga je bila sicer nekoliko mehka. Noč je bila topla in oblaki se čez noč niso razkadili, tako da ni bilo jasne noči, da bi potegnilo vlago iz snega. Ampak prvi dan po dveh mesecih brez smuči na nogah, razen turnih, moram reči, da je bil povsem idealen za tak uvajalni trening. Odlično," je bila vrnitve na sneg vesela Meta Hrovat, ki je sicer navajena mesecev brez smučanja, vendar ne zaradi pandemije.


"Tudi lani po koncu sezone zaradi poškodbe nisem smučala več kot dva meseca. Sem pa letos želela izkoristiti pomlad, bila sem zdrava. Se je pač zgodilo, kar se je, upam, da bomo čim bolj izkoristili pogoje, kakršni bodo," je povedala.

Dvaindvajsetletna Gorenjka, doma je na drugi strani Vršiča v Podkorenu, si je na Kaninu uredila bivak kar v tamkajšnji restavraciji: "Bivamo v restavraciji. Trening začnemo že ob 5.30. Bilo bi praktično nemogoče tako zgodaj vstati, da bi se nato z gondolo, ki je dolga, vozili zjutraj tako zgodaj gor, zato smo se odločili, da spimo tukaj. Gre za nekaj, kar je treba izkoristiti, ker se nam je ponudila ta priložnost. Jaz sem si postavila šotor v jedilnici. Moram reči, da je zelo udoben, notri je toplo in v bistvu se imam zelo 'fajn'."

"Treningi so namenjeni predvsem izboljšanju tehnike smučanja, pridobivanju občutkov. Veliko smo se pogovarjali o mojih napakah, ki sem jih imela v preteklih sezonah, sploh v lanski, in kako jih odpraviti. Zdaj je najboljši čas, da delaš na napakah. Začeli smo vaje in ne bomo prehitevali, gradili bomo postopoma iz dneva v dan, da bom začela spet čutiti smuči in potem naprej," je povedala, kaj pričakuje, da bo dosegla na Kaninu.

"Prav na Kaninu moram reči, da še nisem trenirala. Smo pa trenirali na italijanski strani. Zaenkrat samo pohvale. Z vsemi ratrakisti in drugimi člani Sončnega Kanina se zelo dobro razumem, vlada pozitivna klima, v bistvu sem zelo pozitivno presenečena in tudi navdušena nad vsemi zaposlenimi," je pohvalila bovške gostitelje.

Hrovatova si ne dela utvar o tem, da bo sezona z vseh vidikov, tudi vidika zmanjšanih financ, zelo zahtevna: "Letošnja sezona bo zanimiva. Morali se bomo znajti vsak po svoje, z manj sredstvi narediti več. Nekoliko bolj gledati, kam, kako, kdaj iti na treninge. Mislim, da se v takšnih razmerah zgolj pokaže, da je treba biti trmast in narediti največ iz danih pogojev."

Kanin jo navdušuje in bo tudi kdaj drugič razmislila o prihodu sem: "Če bodo pogoji to omogočali, rade volje. Ne vem, ali je količina snega normalna ali ga je malo, veliko, kako se bo obneslo vreme, ali se bo sneg obdržal."

Prve zavoje po premoru zaradi novega koronavirusa je na Kaninu naredila tudi dvakratna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva, ki je sporočila, da je bilo "super spet na snegu, to je sigurno". Mariborčanka se bo za dva dneva vrnila domov, v nedeljo pa se namerava vrniti na bovški konec. Njen načrt je na Kaninu spet trenirati prihodnji teden.

Članki iz rubrike