jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

su
su
1 07.05.2020 13:41:13

Junak PLANICE premagal RAKA! Končno DOBRA NOVICA za svetovnega rekorderja

www.alesfevzer.com
Po trinajstih kemoterapijah in 36. obsevanjih je tumor izginil.

Maja lani so pri nekdanjem svetovnem prvaku v smučarskih skokih, Norvežanu Björnu Einarju Romörenu, odkrili tumor na hrbtu in sledila je šokantna diagnoza - rak. Toda pred dnevi je 39-letni Björn prejel dobro vest - tumor je izginil. Po dolgem zdravljenu je zaenkrat rak premagan.
Ob novici, da ima raka, se Norvežan ni predal, ampak je dejal, da bo premagal 'ta drek'. "Res sem se počutil usrano, kot bi nekdo potegnil kabell iz električne vtičnice. Nobene energije nisem imel več. Potem sem se odločil, da se bom boril s tem sranjem," je govoril Romören.
Leto dni je trajalo zdravljenje in Romören je moral prestati 13 kemoterapij in še 36 radioaktivnih obsevanj. Zdaj pravi, da se v glavi počuti osvobojen, pa čeprav ve, da bo moral še dolga leta večkrat hoditi na kontrole k zdravniku. Upa, da se rak ne bo vrnil.
Največja motivacija za boj z rakom sta bila njegova otroka, tudi hčerka Fiona, ki se je rodila, ko se je Björn boril z zahrbtno boleznijo. Zdaj se bo počasi vrnil na delo v norveško skakalno reprezentanco, v kateri dela kot marketing menedžer.

Roemeren
Reuters


V letih 2004 in 2006 je Romören z norveško ekipo postal svetovni ekipini prvak v poletih, leta 2006 pa je z ekipo osvojil bron na olimpijskih igrah. Marca 2005 je na planiški velikanki postavil svetovni rekord, ko je poletel 239 metrov. Njegov rekord je obstal do leta 2011, ko mu ga je v Vikersundu vzel rojak Johan Remen Evensen (246,5 m).

Značke: planica, rak

Članki iz rubrike