Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
1 07.05.2020 13:41:13

Junak PLANICE premagal RAKA! Končno DOBRA NOVICA za svetovnega rekorderja

www.alesfevzer.com
Po trinajstih kemoterapijah in 36. obsevanjih je tumor izginil.

Maja lani so pri nekdanjem svetovnem prvaku v smučarskih skokih, Norvežanu Björnu Einarju Romörenu, odkrili tumor na hrbtu in sledila je šokantna diagnoza - rak. Toda pred dnevi je 39-letni Björn prejel dobro vest - tumor je izginil. Po dolgem zdravljenu je zaenkrat rak premagan.
Ob novici, da ima raka, se Norvežan ni predal, ampak je dejal, da bo premagal 'ta drek'. "Res sem se počutil usrano, kot bi nekdo potegnil kabell iz električne vtičnice. Nobene energije nisem imel več. Potem sem se odločil, da se bom boril s tem sranjem," je govoril Romören.
Leto dni je trajalo zdravljenje in Romören je moral prestati 13 kemoterapij in še 36 radioaktivnih obsevanj. Zdaj pravi, da se v glavi počuti osvobojen, pa čeprav ve, da bo moral še dolga leta večkrat hoditi na kontrole k zdravniku. Upa, da se rak ne bo vrnil.
Največja motivacija za boj z rakom sta bila njegova otroka, tudi hčerka Fiona, ki se je rodila, ko se je Björn boril z zahrbtno boleznijo. Zdaj se bo počasi vrnil na delo v norveško skakalno reprezentanco, v kateri dela kot marketing menedžer.

Roemeren
Reuters


V letih 2004 in 2006 je Romören z norveško ekipo postal svetovni ekipini prvak v poletih, leta 2006 pa je z ekipo osvojil bron na olimpijskih igrah. Marca 2005 je na planiški velikanki postavil svetovni rekord, ko je poletel 239 metrov. Njegov rekord je obstal do leta 2011, ko mu ga je v Vikersundu vzel rojak Johan Remen Evensen (246,5 m).

Značke: planica, rak

Članki iz rubrike