Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 05.05.2020 10:17:58

ILKO ZA MINISTRICO! Slovenska šampionka s svojim POZIVOM DRŽAVI zadela v polno!

Profimedia
Ilka Štuhec je spregovorila o ukrepih države za pomoč športu.

Slovenska smučarska šampionka se je v oddaji Šport med štirimi stenami dotaknila prihodnosti profesionalnega športa, ki ga je koronavirus postavil v zahteven položaj. Po mnenju Mariborčanke bi se vlada morala resneje soočiti z vprašanjem, kako rešiti slovenski šport, in se tega seveda tudi lotiti.

Na glas je pozvala državo, naj se vendar začne pogovarjati tudi o športu. »Ne znam si predstavljati, da športa na tem nivoju ali velikih tekmovanj v bodoče ne bi več bilo. Marsikdo si misli ali reče, 'ah, saj to je samo šport'. Ampak ni tako enostavno. Ne gre samo za nas športnike, ki gremo malo potrenirat, pa malo smučat, pa malo v Ameriko itd., temveč je to naše življenje. To počnemo od malega, nihče se ne zaje*ava. In šport ni samo šport, ampak cela gospodarska panoga. Za seboj potegne ogromno stvari. Zakaj se zdaj malce pozablja na vse skupaj? O športu se je začelo govoriti prejšnji teden po petih, šestih tednih. Nihče ni razmišljal, 'ah, saj to je samo umetnost, ekonomija ali kaj tretjega'. Šport je ogromen del vsega, vsak športnik pa je najboljši možni predstavnik svoje države. Hkrati vsi mi trdo delamo in z dobrimi rezultati, vztrajnostjo, delom pomagamo nositi dobro ime Slovenije ter razveseljevati sebe in vse ostale. Tako da upam, da se bo nato čim prej začelo gledati, mogoče tudi upoštevati kakšno mnenje. In naj bo spet vse tako, da bo lahko vsak delal po najboljših močeh,« je v omenjeni oddaji povedala Štuhčeva.

Ko jo je voditelj nato pobaral, ali se po končani karieri namerava zaposliti kot ministrica za šport, pa Ilka ni bila tako konkretna: »Mogoče se zatakne, ker nimamo samostojnega ministrstva za šport, ampak je v paketu z ministrstvom za šolstvo. (smeh) Predstavljam si, da bom ostala povezana s smučanjem, ker vem, na kak način je bila meni ponujena pomoč vodenja iz ozadja, da sem se lahko sama skoncentrirana na smučanje. Najbolj se vidim v tej smeri. Kaj se bo zgodilo, pa ne vem.«

Značke: ilka-štuhec, šport

Članki iz rubrike