Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
1 04.05.2020 20:52:46

FRIDA, ti si moja kraljica... Smučarska lepotica postavila nevsakdanji svetovni rekord in premagala nogometaša, kikboksarja... (video)

Odlična švedska alpska smučarka, ki je pred preteklo sezono stopila v tekmovalni pokoj, je naredila nekaj resnično neverjetnega.

Frida Hansdotter s še nekaterimi nekdanjimi športniki nastopa v švedskem televizijskem šovu Mästarnas mästare (Mojstri mojstrov). V šovu morajo nekdanji športniki narediti številne naloge, ki zahtevajo tako fizično kot psihično moč. Poleg Fride v šovu nastopajo še nekdanja odlična atletinja, tekačica na visokih ovirah Susanna Kallur, Michel Torneus, nekdanji skakalec v daljino, nekdanja nogometašica Josefine Öqvist, kikboksar Jörgen Kruth, Ida Ingemarsdotter, ki je še v pretekli sezoni nastopala v svetovnem pokalu v smučarskem teku, nekdanji švedski nogometni reprezentant Kim Källström, ki je med drugim igral tudi za Lyon, moskovski Spartak, Arsenal..., ekstremni smučar Henrik Windstedt, dirkač v reliju Kenneth Hansen in nekdanja tekvondoistka Pernilla Johansson.

frida hansdotter


Ena od nalog je bila tudi, da morajo biti tekmovalci čim dlje v sedečem položaju (kot v nogah je moral biti 90 stopinj) brez stola, ob tem, da so bili naslonjeni na leseno hrbtišče, nad glavo pa so imeli čep, da se ne bi dvigovali. In 34-letna slalomska olimpijska prvakinja iz Pjongčanga, ki je bila izjemno priljubljena tudi v Sloveniji, je pokazala, da je telesno še vedno izjemno pripravljena oziroma pokazala, kako močne noge morajo imeti vrhunske smučarke.    
Frida je imela za cilj, da preseže dosedanji rekord, ki ga je leta 2013 postavila nekdanja izjemna švedska biatlonka Magdalena Forsberg, ko je v sedečem položaju vzdržala 13 minut. Frida pa je naredila nekaj neverjetnega. Medtem, ko je večina njenih tekmecev popustila po petih minutah, med njimi tudi kikboksar, pa nogometaš..., pa je Frida najprej presegla rekord, potem pa vzdržala še enkrat toliko. V sedečem položaju je zdržala kar 26 minut. In to je neuradni svetovni rekord.
Mislite, da to ni težko, poskusite vi, pa boste videli.

Članki iz rubrike