bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 22.04.2020 21:11:38

Lampičeva ostala brez močne tekmice, Jacobsenova končala kariero

Profimedia
Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjih let Anamarija Lampič je ostala brez močne tekmice; Norvežanka Astrid Uhrenhodlt Jacobsen, olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja, je v triintridesetem letu starosti končala športno pot. Največji posamični uspeh je dosegla leta 2007, ko je v Sapporu osvojila zlato na SP v sprintu.

Novico je sporočila v intervjuju na norveško radiotelevizijo NRK in napovedala, da bo drugo kariero nadaljevala v zdravstvu. Leta 2018 je v Pyeongchangu olimpijsko zlato osvojila v štafeti, z njimi je bila dvakrat zlata tudi na SP leta 2015 v Falunu in leta 2017 v Lahtiju.


"Mislim, da je napočil čas, da obrnem list svojega življenja in se posvetim drugim stvarem. Da več časa namenim študiju medicine in ga postavim na prvo mesto. V smučarskem teku bom sicer še, vendar ne na vrhunski ravni kot članica državne reprezentance. Čas je, da to storim zdaj, preden izgubim motivacijo," je po poročanju norveških medijev dejala Jacobsenova.

V prejšnji sezoni svetovnega pokala je bila četrta v kupnem seštevku, pred njo so bile le rojakinji Therese Johaug in Heidi Weng ter Rusinja Natalija Neprjajeva. V petnajstih letih je v svetovnem pokalu dosegla šest posamičnih zmag in osem v štafetah, na 43 posamično tekmah pa je stopila na zmagovalni oder.

Značke: smučarski tek, sta

Članki iz rubrike