Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.03.2020 15:01:06

Lahko verjamete!? Slovenski smučarji dostavljajo hrano ljudem, ti pa jim vračajo z ...

Jurij Kodrun
Trenerji Smučarske zveze Slovenije in prostovoljci skakalnih klubov so se dejavno vključili v pomoč pri dostavi izdelkov svojega sponzorja Mercator po Sloveniji. Akcija naj bi trajala vsaj tri tedne, in kot pravi nekdanji nordijski kombinatorec Mitja Oranič, bodo trenerji, če bo treba, to počeli tudi dlje.

Na SZS poudarjajo, da bodo kot pozitiven odziv na akcijo zelo zadovoljni že s tem, če jim bo kdo skozi okno ali vrata zapel tako rekoč ponarodelo pesem Planica, Planica, snežena kraljica. Posebej letos, ko je bila SZS v dolini pod Poncami zaradi pandemije prisiljena preložiti svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

"Z Vidom Petkom zdaj to počnem drugi dan in ljudje so res veseli, ko jim pripeljemo hrano. Seveda sva tudi Planico, seveda bolj v hecu, že slišala. Prišli so pač taki časi, ko si moramo res pomagati, in mi to počnemo radi," je za STA povedal Oranič.



Izpostavlja tudi, da je vloga prostovoljcev, ki so se organizirali pri SZS in v klubih, zelo pomembna. "Najbolj pomembno je, da res uporabljamo zaščitno opremo, maske, rokavice in da zmanjšamo možnosti prenosa virusa. Vsi tega še ne jemljejo povsem resno, zato je naša pot za naročnike res varnejša, kot da bi sami hodili v trgovine."

Kot še pravi udeleženec zimskih olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, ki bo konec tedna dopolnil 34 let, te dni doživlja tudi lepe trenutke, če odmisli vzrok, zaradi katerega je vpleten v dejavnost: "Po eni strani številnim popestrimo dan, že ko vidijo smučarske kombije. Najlepše pa je, da so številni ljudje res hvaležni, ko jim dostavimo naročeno."

Članki iz rubrike