Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 17.03.2020 10:08:03

Izjemno čustvena izpoved PETRA PREVCA zaradi KORONAVIRUSA, ki bi si jo moral prebrati VSAK! (foto)

Jurij Kodrun
Tudi Peter Prevc je spregovoril o trenutni situaciji.

Šport in vsi športni dogodki so trenutno na stranskem tiru, praktično ves svet bije bitko z virusom covid-19 in ga poskuša čim hitreje zajeziti, preprečiti širjenje ter s tem tudi število morebitnih žrtev. Zimska tekmovanja so se tako predčasno končala, tudi z vrhuncem  svetovnim prvenstvom v poletih v Planici, medtem ko ekipni športi še čakajo, kakšna bo njihova usoda. 

Svoje razmišljanje o koronavirusu je predstavil tudi Peter Prevc, ki je bil pred odpovedjo v odlični formi, spet je stopil na najvišjo stopničko, toda tudi zanj in za njegovo družino je trenutno zdravje vseh nas na prvem mestu. Njegovo izpoved, ki jo je objavil na instagramu, objavljamo v celoti: 

"Tako kot večina zimskih športnikov smo tudi skakalci sezono zaključili predčasno. Norveško ministrstvo je prepovedalo vse oblike tekmovanj in zbiranj, zato so nam trenerji hitro priskrbeli karte za povratek v domovino. Na našo srečo takrat še ni bilo odpovedanih veliko letov, a iskreno, ni prijetno hoditi po letališču, ko ne veš, kje lahko pobereš koronavirus COVID-19. In ko prideš domov, ne veš, ali si morda kužen.
Z Mino sva se odločila, da bova upoštevala navodila zdravnikov in znanstvenikov, ki nas prosijo, naj ostanemo doma, se gibamo samo v naravi, kjer smo sami, in čim manjkrat hodimo v trgovino. Tudi šport bo malo počakal, saj se mi zdi zelo neodgovorno, da si po neumnosti zlomim nogo in potem jemljem čas, energijo in prostor bolnišnicam. Prav tako odpadejo nevarnejša dela.
Seveda upam, da virus za večino ne bo hud in bo minil le z blažjimi simptomi, a vseeno prosim vse, ki lahko, naj resno upoštevajo navodila zdravnikov in ostanejo doma.
Mogoče je okužen otrok, ki sploh ne kaže znakov bolezni in gre samo pozdravit dedka, dedkov imunski sistem pa ne bo tako dobro prenesel virusa kot otrokov. Ali obratno.  Če zdravnik reče, da ni heca, potem ni heca."

Članki iz rubrike