mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pu
pu
10 13.03.2020 13:38:09

KAAAAJ?! Slovenija TREPETA, smučarska zveza pa BREZ SRAMU ZBIRA DENAR za ... NE BOSTE VERJELI!

Bobo
Česa takega pa še ne ...

Koronavirus je seveda močno udaril gospodarstvo. Marsikatere trgovine so prazne, turistične agencije so v obupu, starši bodo morali ostati doma, samostojni podjetniki so v škripcih, mnoga podjetja beležijo izjemen izpad dohodka. In jasno, enako velja tudi za odpovedi športnih dogodkov. A med vsemi naštetimi se je našla le Smučarska zveza Slovenije, najbogatejša med vsemi slovenskimi zvezami, ki zaradi odpovedi Planice zbira denar za povračilo stroškov. Pri čemer je treba vedeti, da je že jasno, da bo Planica prvenstvo lahko izpeljala decembra. In povrnila izpad.  

Velik del javnosti je zaradi tega zgrožen, pa naj še tako sočustvujejo z organizatorji, ki so ostali brez tekmovanja, brez prometa, brez dohodkov. V trenutkih, v katerih bi vsakdo potreboval pomoč, se velikemu delu javnosti poziv ljudem, naj darujejo denar za pomoč Smučarski zvezi, zdi skrajno neprimeren. Oglasili so se že tudi nekateri drugi športni funkcionarji, ki se jim poziv zdi nedopusten, celo škandalozen. Poziv Smučarske zveze v celoti objavljamo spodaj.   

Zaradi velike finančne škode, ki smo jo utrpeli, so lahko ogrožene prihodnje prireditve, predvsem pa razvoj skakalnega športa v Sloveniji. Zato vsi, ki bi želeli finančno podpreti smučarske polete v Planici, skakalce in mlade talente, lahko donirajo finančna sredstva preko SMS sporočila PLANICA5 (vrednost 5,00 EUR) ali PLANICA1 (vrednost 1,00EUR) na številko 1919 ali jih nakažejo neposredno na TRR Smučarske zveze Slovenije - Organizacijskega komiteja Planica št. SI56 3000 0010 8786 894, odprt pri Sberbank banka d.d. (namen: DONACIJA PLANICA, sklic: 00 75000).

Donacije prek SMS sporočil bodo mogoče od 12.00 naprej.

Za vse morebitne nejasnosti in vprašanja pri vračilu vstopnic ali donacijah se lahko obrnete na e-pošto: planica@sloski.si 

Vsem donatorjem se že v naprej najlepše zahvaljujemo in se vidimo na naslednjih smučarskih poletih v Planici!

Članki iz rubrike