testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

zu
zu
0 13.03.2020 09:34:25

Po odpovedi Planice v naslednji sezoni kar DVOJNI PRAZNIK na slovenskih tleh? Tu so podrobnosti ...

alesfevzer.com
Planica bo po odpovedi svetovnega prvenstva v poletih prihodnje leto po vsej verjetnosti gostila kar dva velika dogodka.

"Moramo vas obvestiti, da je sezona svetovnega pokala 2019/20 končana," je včeraj v Trondheimu dejal Hofer. To pomeni, da je zmagovalec svetovnega pokala postal Avstrijec Stefan Kraft, najboljši Slovenec pa je Peter Prevc na osmem mestu. Kraft je osvojil tudi mali globus za polete, na drugem mestu v točkovanju poletov je končal Slovenec Timi Zajc, norveško turnejo pa je po dveh prizoriščih dobil Poljak Kamil Stoch.


Organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, ki bi moralo biti po koncu sezone svetovnega pokala prihodnji teden v dolini pod Poncami, so prav tako potrdili, da je sezona že končana. Finančna izguba bo velikanska, vodilni možje priznavajo, da bo škodo težko sanirati, veliki spektakel naj bi se vendarle zgodil.

"V naslednji sezoni bomo imeli dvojni program. Zagotovo bo marčevska Planica finale svetovnega pokala v poletih," je za Siol pojasnil predstavnik za stike z javnostjo pri OC Planica Tomi Trbovc. Svetovno prvenstvo naj bi Planica vendarle izpeljala, kdaj točno, pa za zdaj ni jasno. V prihodnjih mesecih bodo na Fisu pripravili koledar za prihodnjo sezono, odpovedano prvenstvo pa bi lahko Plancia gostila enkrat januarja 2021.

Članki iz rubrike