Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 12.03.2020 10:10:57

Pričakovano! Vodilni možje odpovedali zimski spektakel na slovenskih tleh, v karavani pozitivna oseba

Martin Metelko
Organizacijski komite pokala Vitranc je danes na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za nacionalno zdravje odpovedal prihajajoči tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal organizacijski komite, je koronavirus dosegel tudi karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju. V sredo so odkrili tri osebe s simptomi bolezni Covid-19, ena od njih je bila tudi pozitivna na testu. Vse omenjene osebe so v karanteni od pojava kliničnih znakov okužbe. Glede na pretekle interakcije omenjenih oseb z drugimi sodelujočimi v organizaciji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju je potencialna možnost širitve bolezni zelo visoka.


Organizacijski komite pokala Vitranc je ob prejetju informacije opravil daljši posvet z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) kot tudi z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ). Glede na potencialno okužbo celotne karavane svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške in s tem možne nadaljnje širitve virusa v Sloveniji je na priporočilo Fis odpovedal celotni športni dogodek, ki je bil predviden za ta konec tedna in s katerim bi se morala končati sezona svetovnega pokala za moške, potem ko je bil zaključek sezone v italijanski Cortini d'Ampezzo že pred tem odpovedan.

Generalni sekretar OK pokala Vitranc, Srečko Medven, je ob tem povedal: "V Kranjski Gori smo bili pripravljeni z vsemi možnimi ukrepi, da zavarujemo potencialno možno širitev virusa med udeleženci, torej tekmovalci, novinarji in našimi delavci. Informacije, ki smo jih prejeli s strani Mednarodne smučarske zveze, pa so situacijo popolnoma spremenile. S ciljem po zaščiti Slovenije pred morebitnim novim vnosom virusa s strani prijavljenih ekip, ki je vsaj po trenutnem stanju tempirana bomba, smo bili primorani tekmo odpovedati. V danih razmerah je zdravje nas vseh naša prednostna naloga."

Članki iz rubrike