polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
0 11.03.2020 10:32:46

Norvežani predčasno končali sezono: Ne želimo prispevati še k večjim številkam okuženih

Profimedia
Norveški inštitut za javno zdravje je sprejel odredbo, zaradi katere norveška reprezentanca v smučarskem teku ne bo odpotovala na zaključek svetovnega pokala v Severni Ameriki, je na svoji spletni strani objavila Smučarska zveza Norveške.

Na Norveškem so odpovedali ali prestavili vse večje dogodke, med njimi tudi športne, reprezentanca v smučarskem teku pa ne bo odpotovala v Severno Ameriko, kjer bo potekal zaključek sezone svetovnega pokala.

"Gre za skupno odločitev z norveškimi oblastmi glede razmer pri nas in po svetu. Ne želimo prispevati še k večjim številkam okuženih," je ob tem dejal direktor oddelka za smučarski tek na Norveškem Espen Bjervig.

Zaključek svetovnega pokala bo potekal v Quebecu (14. in 15. marec) in Canmoru (od 20. do 22. marca) v Kanadi ter v Minneapolisu v ZDA (17. marec).

Na ameriških tleh se bo Anamarija Lampič borila za mali kristalni globus v sprintih, kjer pa ne bo sedmih Norvežank, ki so bile predvidene za pot v Severno Ameriko.

S to odločitvijo si je Norvežanka Therese Johaug že zagotovila veliki kristalni globus, pri moških pa bo ob odsotnosti Norvežana Johannesa Hoesflota Klaeba, ki je drugi v seštevku, ta pripadel Rusu Aleksandru Bolšunovu.

Članki iz rubrike