požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 11.03.2020 10:32:46

Norvežani predčasno končali sezono: Ne želimo prispevati še k večjim številkam okuženih

Profimedia
Norveški inštitut za javno zdravje je sprejel odredbo, zaradi katere norveška reprezentanca v smučarskem teku ne bo odpotovala na zaključek svetovnega pokala v Severni Ameriki, je na svoji spletni strani objavila Smučarska zveza Norveške.

Na Norveškem so odpovedali ali prestavili vse večje dogodke, med njimi tudi športne, reprezentanca v smučarskem teku pa ne bo odpotovala v Severno Ameriko, kjer bo potekal zaključek sezone svetovnega pokala.

"Gre za skupno odločitev z norveškimi oblastmi glede razmer pri nas in po svetu. Ne želimo prispevati še k večjim številkam okuženih," je ob tem dejal direktor oddelka za smučarski tek na Norveškem Espen Bjervig.


Zaključek svetovnega pokala bo potekal v Quebecu (14. in 15. marec) in Canmoru (od 20. do 22. marca) v Kanadi ter v Minneapolisu v ZDA (17. marec).

Na ameriških tleh se bo Anamarija Lampič borila za mali kristalni globus v sprintih, kjer pa ne bo sedmih Norvežank, ki so bile predvidene za pot v Severno Ameriko.

S to odločitvijo si je Norvežanka Therese Johaug že zagotovila veliki kristalni globus, pri moških pa bo ob odsotnosti Norvežana Johannesa Hoesflota Klaeba, ki je drugi v seštevku, ta pripadel Rusu Aleksandru Bolšunovu.

Članki iz rubrike