Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.03.2020 21:45:06

Dvojna norveška zmaga v Lillehammerju, Ema Klinec peta

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Norveške skakalke so na domači turneji v Lillehammerju slavile dvojno zmago. Silje Opseth (261,6 točke) je za svojo prvo zmago v karieri presenetila tudi rojakinjo, olimpijsko prvakinjo Maren Lundby (256,4), ki je končala na drugem mestu. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec (237,7), ki je zasedla peto mesto.

Poleg Klinčeve se je vnovič v "top 10" uvrstila tudi Nika Križnar, peta s ponedeljkove tekme na olimpijski skakalnici, ki je bila še do zgodnjih jutranjih ur v bolnišnici na pregledih, danes pa je navkljub velikim bolečinam nastopila in zasedla deveto mesto.

Križnarjeva je bila sinoči nepazljiva v izteku skakalnice, kjer se je na poledeneli podlagi z obrazom zaletela v varovalno ograjo. Tekma je bila kar nekaj minut prekinjena, Slovenko pa so na nosilih odnesli na zdravniške preglede. Ti so pokazali, da nima ničesar zlomljenega, danes je imela ima bolečine v podlahti, ki je rahlo otečena, ter boleča rebra in vrat.


Mlada slovenska skakalka, ki je padla ravno na svoj 20. rojstni dan, se je danes kljub bolečinam odločila za nastop in vknjižila še eno uvrstitev med najboljšo deseterico.

Na tekmi, kjer je nastopilo le 33 skakalk, so točke osvojile vse Slovenke. Špela Rogelj je z 11. mestom prišla do dosežka sezone, Katra Komar, ki je minulem mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila dve kolajni, je bila 24., Jerneja Brecl pa 28.

Skakalke se bodo zdaj preselile v Trondheim, kjer jih v sredo čaka še zadnji prolog pred četrtkovo finalno tekmo turneje, nato pa se bo sezona svetovnega pokala zanje končala še z rusko turnejo. Kvalifikacije v Nižnjem Tagilu bodo na sporedu že v petek.

Članki iz rubrike